Ελλάδα
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 19:50
Σαμαράς: «Οι δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός δεν θα διαρκέσουν πολύ»
Συντάκτης: Eidisis.grΕπίτιμος δημότης Ναυπλίου ανακηρύχθηκε την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος στην ειδική τελετή που διοργανώθηκε δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ρόλο που διαδραμάτισε η πόλη στον εθνικό αγώνα της απελευθέρωσης αλλά και το πόσο για τον ίδιο το μέρος αυτό αποτελεί καταφύγιο.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 17:50
Πάτρα: Σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας εμπλέκονται 33χρονος και 35χρονος
Συντάκτης: Eidisis.grΔικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος ενός 33χρονου κι ενός 35χρονου, για εμπλοκή τους σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων.
Η διερεύνησή της ξεκίνησε έπειτα από επιχείρηση που διεξήχθη μετά από συνεργασία με την Europol και το FBI, στο «ανώνυμο δίκτυο» του «The Onion Router» (Tor), όπου εντοπίστηκαν ιστοσελίδες με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Η διερεύνησή της ξεκίνησε έπειτα από επιχείρηση που διεξήχθη μετά από συνεργασία με την Europol και το FBI, στο «ανώνυμο δίκτυο» του «The Onion Router» (Tor), όπου εντοπίστηκαν ιστοσελίδες με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 15:50
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: «Η δύναμη της αντίστασης είναι το πολιτιστικό πλεονέκτημα της Δύσης»
Συντάκτης: Eidisis.gr Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Τσουκαλά «Η γυμνή βασίλισσα - Εργα και ημέρες του οικονομικού λόγου» κυκλοφορεί την 1η Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Καστανιώτη Το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Τσουκαλά, ομότιμου καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το διατρέχει μια «απορία», μια διερώτηση καλύ.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 15:50
Μεϊμαράκης: Θέμα συζήτησης ο χρόνος των εκλογών, πρώτα συμφωνία για Πρόεδρο
Συντάκτης: Eidisis.grΗ συμφωνία στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή «είναι αναγκαία και απαραίτητη» δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ ερωτηθείς από τη Realnews για το πότε θα γίνουν εκλογές απαντά: «Αυτό είναι θέμα συζήτησης.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 10:50
Φέρκιουσον: Παραιτήθηκε από το Σώμα ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον νεαρό αφροαμερικανό
Συντάκτης: Eidisis.grΟ 28χρονος λευκός αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον ο οποίος προκάλεσε την έκρηξη οργής και βίας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι με τη δολοφονία του 18χρονου αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν, παραιτήθηκε από το αστυνομικό Σώμα επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 08:50
Οι μεγαλειώδεις διαστάσεις του μνημείου της Αμφίπολης
Συντάκτης: Eidisis.grΣε μια αρχαιολογική ανασκαφή όπως του Τύμβου της Αμφίπολης, όπου το «μνημειώδες» κυριαρχεί ως χαρακτηριστικό των ευρημάτων της, το πιο δύσκολο είναι η αναζήτηση του μέτρου. Αυτό χάθηκε, προσώρας, μέσα στο αδηφάγο «διά ταύτα»: ποιος έδωσε την εντολή για το μνημείο, ποιος το κατασκεύασε, ποιος κείται.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 08:50
Το ελληνικό λάδι κάνει πλούσιους τους... ιταλούς μεγαλέμπορους
Συντάκτης: Eidisis.grΟ ενθουσιασμός για την εφετινή ελαιοπαραγωγή της χώρας σιγά-σιγά ξεθωριάζει. Αν και η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, τόσο για την απόδοση όσο και για την ποιότητα της ελιάς, στο.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 08:50
Μαριέττα Προβοπούλου: «Καριέρα» χωρίς σύνορα στην ανθρωπιά
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην αποστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Αφγανιστάν, εκεί όπου οι φανατικοί Ταλιμπάν της φυλής Παστούν μπορούν να εκτελέσουν δημοσίως με συνοπτικές διαδικασίες γυναίκες μόνο και μόνο επειδή δεν φορούν μπούρκα, μετέχει και μια Ελληνίδα.
Σε κόκκινο πανί έχει εξελιχθεί για τους δικηγόρους ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας τον οποίο έχει καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς κρίνουν ότι θίγει δικαιώματα, μειώνει αμοιβές, δυσχεραίνει το έργο τους με ασφυκτικές προθεσμίες και σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν το.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 08:50
Οταν το κράτος στέλνει τα παιδιά στα ιδρύματα
Συντάκτης: Eidisis.grΤον δρόμο για το άσυλο δείχνει η κυβέρνηση σε 44 παιδιά με αναπηρίες, τα οποία παρ' ότι έχουν ενηλικιωθεί, μεγαλώνουν σε ανάδοχες οικογένειες. Πρόκειται για ανθρώπους που λόγω των σοβαρών νοητικών και άλλων προβλημάτων υγείας, τα οποία συνήθως συνυπάρχουν, δεν μπορούν να ανεξαρτητοποιηθούν και συνε.