Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 1:56:15 μμ

Ελλάδα

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 08:50

Το σύντομο ραντεβού με τη Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον

Συντάκτης:
«Ψυχρολουσία», όπως υπογραμμίζουν παράγοντες της ΝΔ, ήταν το ραντεβού, μόλις 15 λεπτών, στην Ουάσιγκτον, στις αρχές Οκτωβρίου, μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και της Κριστίν Λαγκάρντ. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, στην ίδια γραμμή με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 08:50

Τα λάθη που έφεραν τη σύγκρουση με την τρόικα

Συντάκτης:
Ο εκνευρισμός ήταν έντονος όλη την προηγούμενη εβδομάδα στο πρωθυπουργικό επιτελείο. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν εξελίσσονταν ομαλά και ο κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν ορατός.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 08:50

«Χάσατε πάλι την αξιοπιστία σας»

Συντάκτης:
Να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα που στέλνει το ελληνικό πολιτικό σύστημα, κυρίως η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν οι μεγάλες πρεσβείες στην Αθήνα, διπλωματικοί παράγοντες, κεντρικά στελέχη ξένων think tank, αλλά και βασικοί οικονομικοί σύμβουλοι διεθνών επενδυτικών σχημάτων.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 08:50

Πιο γρήγορα εκλογή Προέδρου αν...

Συντάκτης:
Επίσπευση της προεδρικής εκλογής και επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων μελετά η κυβέρνηση στην περίπτωση που οι διαβουλεύσεις με την τρόικα δεν καταλήξουν σε συμφωνία ως το τέλος της εβδομάδας. «Αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα ως την Παρασκευή, τότε όλα θα αρχίσουν να τρέχουν πολύ γρήγορα» .
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 08:50

Αλ. Τσίπρας: «Δεν πήγαμε για εξετάσεις στο Λονδίνο»

Συντάκτης:
Ο Π. Λαφαζάνης μπορεί να τρίβει τα χέρια του με ικανοποίηση. Πρώτον, επειδή οι συναντήσεις των Γ. Σταθάκη και Ι. Μηλιού με τους εκπροσώπους των αγορών στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα, αν μη τι άλλο, δεν επιβεβαίωσαν την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρακάμψει τις διεθνείς επιφυλάξεις.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 08:50

Γιατί τρόμαξαν τα στελέχη του Σίτι

Συντάκτης:
Η πρώτη ουσιαστική έξοδος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (των Γιώργου Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού) στις αγορές τρομοκράτησε, όπως λέγεται, τους επενδυτές, με τους διαχειριστές κεφαλαίων που συναντήθηκαν μαζί τους στο Σίτι του Λονδίνου να αντιμετωπίζουν μάλλον με δέος τις θέσεις τους για την ελληνική οικονομ.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 08:50

Σβήνουν τη φωτιά από τη βόμβα Παπανδρέου

Συντάκτης:
Μετά την τρικυμία που προκάλεσε στο ΠαΣοΚ η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου επανέρχεται η ισορροπία στον χώρο και απομακρύνεται το ενδεχόμενο της διάσπασης. Η κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα δεν επιτρέπει την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, αλλά και στο ΠαΣοΚ η πρόταση του πρώην πρωθυπο.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 08:50

Πόσο πλούσια είναι η Γιάννα;

Συντάκτης:
Τα σενάρια μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και της Γιάννας Αγγελοπούλου στις αρχές Νοεμβρίου σχετικά με το αντικείμενο της συζήτησής τους ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Και δικαιολογημένα ίσως, αφού και ο πιο καλοπροαίρετος παρατηρητής δυσκολεύεται να πιστέψει πως η πρόσκληση που απηύθυνε η κυρία Α.
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 08:50

Συνδιαχείριση του αερίου θέλει η Αγκυρα

Συντάκτης:
Με καθαρή λογική συνδιαχείρισης των ενεργειακών πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας κινείται στην παρούσα φάση η Αγκυρα. Από τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου όσο και του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι σαφές ότι η τουρκική πλευρά επιδιώκει να «ευνουχίσει» τα κυριαρχι.
Με ποσοστό 64,5% ο Νικολά Σαρκοζί είναι επισήμως ο νέος πρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος UMP, μετά την διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μέλη του κόμματος.

Η νίκη αυτή του Σαρκοζί θεωρείται το πρώτο βήμα προς τις προεδρικές εκλογές του 2017, αλλά όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, είναι λιγότερο εντυπωσιακή από ό,τι αναμενόταν.