Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:06:30 μμ

Ελλάδα

Τη συμμετοχή εκπροσώπου του δικηγορικού σώματος στην ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τη «μελέτη και εκπόνηση συστήματος καθορισμού διοικητικών τιμών και τιμών ζώνης για τα ακίνητα της χώρας», ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής.
Έως το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι διατάξεις για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (Ταμεία και εφορία), είπε ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης μιλώντας στον Βήμα 99,5.
Σημαντικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην εισροή και εξοικονόμηση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα αναλαμβάνει το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΕ) της Ακαδημίας Αθηνών.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, ακαδημαϊκός, καθηγητής κ.
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 22:50

Taxibeat: Παραδόσεις πόρτα - πόρτα με δίκυκλα

Συντάκτης:
Μία νέα υπηρεσία για αποστολές αντικειμένων εντός Αθήνας ανακοίνωσε την Τετάρτη το Taxibeat, το οποίο διευρύνει τον στόλο του με δίκυκλα, προκειμένου να παράσχει καλύτερη εξυπηρέτηση.

Πρόκειται για το "Taxibeat Boxi", το οποίο λειτουργεί ως αναβάθμιση της υπηρεσίας αποστολής ασυνόδευτων πόρτα- πόρτα εντός της πόλης, που είχε ξεκινήσει πέρυσι.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 3173/2014 απόφασή της έκρινε συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την επιβολή προστίμου ανερχόμενου στο 400% του κυρίου φόρου λόγω μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.

«Στις ιδιαίτερα δυσχερείς συνθήκες που βιώνουμε, η ΟΤΟΕ και οι Τράπεζες, μετά από επίπονες και σύνθετες διαπραγματεύσεις, κατέληξαν σε σαφείς, ενιαίες και αμοιβαία αποδεκτές διατάξεις, που διασφαλίζουν τον κορυφαίο θεσμό της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αποτρέπουν τις απολύσεις και προστατεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργασιακών κατακτήσεων του τραπεζικού κλάδου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.
Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις αιτήσεις για υποθέσεις τεσσάρων άλλων βουλευτών: Του Άδωνη Γεωργιάδη από τη ΝΔ, της Λιάνας Κανέλη από το ΚΚΕ, καθώς και των ανεξάρτητων βουλευτών Βασίλη Καπερνάρου και Στάθη Μπούκουρα.
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 22:50

Με 5% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Συντάκτης:
Προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύεται την Πέμπτη στο «Ποντίκι». Οριακά εντός Βουλής οι ΑΝΕΛ, σύμφωνα με την έρευνα, εκτός ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ.
Μετά τον αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο Πειραιάς ετοιμάζεται να υποδεχθεί νέους αγώνες και ειδικότερα τους 1ους αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου «Βίκος Street Relays». Οι αγώνες είναι 4 x 2,5 χιλιόμετρα και 2 x 5 χιλιόμετρα και θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.
Στα «δίχτυα» του Λιμενικού στο λιμάνι της Πάτρας έπεσε το απόγευμα της Τρίτης πούλμαν που μετέφερε φιλάθλους ποδοσφαιρικής ομάδας καθώς στα καθίσματά του βρέθηκαν ναρκωτικά χάρη στον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που ακούει στο όνομα «Αϊριν» (Ειρήνη στα ελληνικά).