Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 9:39:48 μμ

Ελλάδα

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις νυχτερινές ώρες σήμερα Τετάρτη και από τα βορειοδυτικά. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Στα χέρια του ανακριτή περνά ο φάκελος για τη «Σέχτα Επαναστατών» ύστερα από τη δίωξη κατ' αγνώστων που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο φάκελος εμπεριέχει τέσσερις υποθέσεις με κοινά χαρακτηριστικά, με κορυφαία τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.
Την ανάγκη η ΕΕ και ο ΟΗΕ να αποκρούσουν με θεσμικό τρόπο αυτά που πράττει με απαράδεκτο τρόπο η Τουρκία σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης σε παρέμβασή του στη Βουλή.

Σήμερα Τετάρτη και μετά τις αντιδράσεις η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου προχώρησε στην απόσυρση της παραγράφου που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τα «Ανοιχτά Δεδομένα», που συζητείται στη Βουλή, με την οποία εισηγούντο την προσαρμογή των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στα νέα δεδομένα του προγράμματος «Διαύγεια».

Καραμπόλα νταλίκας με 7 ΙΧ αυτοκίνητα σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο ύψος της Μεταμόρφωσης, επί της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες.

Μετά την επιτυχημένη λειτουργία των «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας» στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη, που ξεκίνησε τον Μάρτιο 2014 προσφέροντας εκπαιδευτική υποστήριξη, δημιουργική απασχόληση και συμβουλευτική γονέων η Henkel Hellas συνεχίζει τη χορηγία εντάσσοντας στο πρόγραμμα αυτό ακόμη περισσότερα παιδιά.

Θύμα λεκτικής κακοποίησης έπεσε η Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση, ο οποίος καταγγέλλει ότι η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου δέχτηκε λεκτική και σωματική επίθεση από νοσηλεύτρια του Δρομοκαΐτειου λίγο μετά από ελαφρύ τραυματισμό της.
Υπέρβαρα ή παχύσαρκα είναι τουλάχιστον τρία στα δέκα παιδιά, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του προγράμματος ΕΥΖΗΝ για το σχολικό έτος 2013-2014.

Πιο συγκεκριμένα, το 23,6% των αγοριών και το 23,3% των κοριτσιών αξιολογήθηκαν ως υπέρβαρα, ενώ το 11,2% των αγοριών και το 9,6% των κοριτσιών, αντιστοίχως, ως παχύσαρκα.
Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες της κοινοπραξίας ΕΝΙ - Κogas, στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του τεμαχίου εννέα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης την Τετάρτη.

Ο κ.
Την ανάγκη η ΕΕ και ο ΟΗΕ να αποκρούσουν με θεσμικό τρόπο αυτά που πράττει με απαράδεκτο τρόπο η Τουρκία σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης σε παρέμβασή του στη Βουλή.