Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:06:59 μμ

Ελλάδα

Απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) προσφυγές εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης που στρέφονταν κατά της απόφασης του υπουργού Παιδείας (31.7.2013) με την οποία διαπιστώθηκε η κατάργηση ειδικοτήτων αντιστοίχων κλάδων και των κατεχομένων από αυτούς οργανικών θέσεων ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Απλούστευση της διαγωνιστικής διαδικασίας, εκσυγχρονισμός του πλαισίου και προσαρμογή του στα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς και ενίσχυση της αξιολογικής διαδικασίας επιλογής των ικανότερων υπαλλήλων, είναι οι βασικότερες αλλαγές που προτείνονται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 20:50

ΝΕΛ: Ζητά ελεύθερη δρομολόγηση πλοίου στο ΒΑ Αιγαίο

Συντάκτης:

Αίτημα για ελεύθερη δρομολόγηση με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη» για κάλυψη της γραμμής Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Βαθύ Σάμου, κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής στην αρμόδια διεύθυνση θαλασσίων συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ).

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όχι μόνο την τσέπη αλλά και την ψυχολογία των Ελλήνων, οι οποίοι αναφέρουν μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση τόσο των επιθυμητών όσο και των ανεπιθύμητων κυήσεων, σύμφωνα με έρευνα Β' Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 20:50

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Συντάκτης:
Ως προσωρινοί αναπληρωτές προσλαμβάνονται από το υπουργείο Παιδείας 160 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70 - Δασκάλων και 59 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60 - Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Την ανταπόκριση της κυβέρνησης και του γραφείου του Πρωθυπουργού, σε συνέχεια της επιστολής του για το ελληνικό χωριό Λιβίσσι, το οποίο επιδιώκουν να δημοπρατήσουν για τουριστική ανάπτυξη οι Τούρκοι, επισημαίνει του ο τ.
Ποινικές ευθύνες θα αντιμετωπίζουν όσοι εμποδίζουν τους πολίτες να προσφύγουν εναντίον των διατάξεων του ΕΝΦΙΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «ο ΔΣΑ αντιμετωπίζει με μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό τα περιστατικά εφοριακών υπαλλήλων, ακόμη και Προϊσταμένων ΔΟΥ οι οποίοι προφασιζόμενοι τις απαλλαγές που αναφέρονται στο άρθρο 7, αποτρέπουν τους πολίτες να καταθέτουν ενδικοφανείς προσφυγές κατά των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ».

Σε ελεγχόμενη εξουδετέρωση πυρομαχικών, που είχαν εντοπιστεί πριν από λίγες ημέρες από δύτη στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Χώρας στα Χανιά, προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής άνδρες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 19:50

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας των ΑΝΕΛ η Ραχήλ Μακρή

Συντάκτης:

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραπέμπεται, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, η βουλευτής και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ.

«Ήταν μία πράξη που ξεπέρασε τα όρια της επαγγελματικής ευσυνειδησίας. Ήταν μία πράξη μέγιστης κοινωνικής προσφοράς που πηγάζει από την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Το να επιχειρεί κανείς με κίνδυνο της ζωής του για την προστασία της εθνικής μας κληρονομιάς, τη διάσωση των ανθρώπων είναι πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης».