Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 8:54:43 μμ

Ελλάδα

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 23:50

Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από την Αλέκα Παπαρήγα

Συντάκτης:
Κριτική τόσο προς την πλευρά των κομμάτων της συγκυβέρνησης όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ επεφύλασσε η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ τόνισε ότι ακόμα και εάν ισχύουν τα περί εξόδου από την κρίση, ο λαός βγαίνει από αυτήν ενώ το κεφάλαιο βγαίνει συνολικά δυναμωμένο.

«Η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική πολιτική. Και βέβαια, η πολιτική σταθερότητα δεν ταυτίζεται με τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Αυτή η πολιτική προκαλεί την κοινωνική αποσταθεροποίηση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ.

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η συνταγματικότητα, ή μη, του νόμου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Την Ολομέλεια του ΣτΕ απασχόλησε η προσφυγή τριών κατοίκων του Αμαρουσίου, που ζητούν να ακυρωθούν, ως αντισυνταγματικές και παράνομες, οι υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων υπαγωγής στον νόμο 4178/2013 για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Δεν θα δώσει θετική ψήφο κατά την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Χρ. Αηδόνης, όπως προκύπτει από την τοποθέτησή του στην Βουλή, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα για την αναγκαιότητα να υπάρξει εθνική συνεννόηση.

Με γραπτή δήλωσή της η ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από την ΔΗΜΑΡ) κυρία Κατερίνα Μάρκου αποσαφήνισε την στάση που θα τηρήσει στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, επιλέγοντας το «παρών».

Όπως αναφέρει «η κυβέρνηση δεν κατάφερε ως σήμερα να βάλει τη χώρα με σχέδιο σε τροχιά ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής», ενώ προσθέτει ότι «από την άλλη πλευρά, είναι κατανοητό και δεδομένο ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν στην εξαιρετικά δύσκολη σημερινή συγκυρία».

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 21:50

Ξεκινά η χαρτογράφηση των περιοχών Natura

Συντάκτης:
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και σύντομα ξεκινά, η πρώτη χαρτογράφηση και αξιολόγηση των περιοχών Natura 2000 στην Ελλάδα. Αν και οι τεχνικές προδιαγραφές για την εκπόνηση των μελετών οριοθέτησής τους, είχαν καθοριστεί με υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β 1419/30.4.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 21:50

Ανοιχτά μαθήματα online από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συντάκτης:
Ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα (massive open online courses) θα αρχίσουν να προσφέρονται σταδιακά από αυτόν τον μήνα από Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ήδη μάλιστα, σε ειδική ημερίδα που οργανώθηκε χθες Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσιάσθηκε, σχεδόν στην τελική της μορφή, η πλατφόρμα ανάπτυξης των ανοικτών ακαδημαϊκών μαθημάτων στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Συζητήσεις προκαλούν στην Βουλή οι παρεμβάσεις βουλευτών του ΠαΣοΚ και ανεξάρτητων που τάσσονται υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού ή ειδικού στόχου, όπως προσδιορίστηκε, σε ένα πλαίσιο ευρύτερων εθνικών συναινέσεων και συγκλίσεων εν όψει της προεδρικής εκλογής ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές στην περίπτωση αδυναμίας της Βουλής να αναδείξει τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας.

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και πεύκα το μεσημέρι της Παρασκευής στην 2η είσοδο του Νέου Βουτζά στην Αττική.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά καίει πολύ κοντά σε χαράδρα και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.
Την ενίσχυση των πυλών εισόδου της χώρας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να περιοριστεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος εισαγωγής του ιού του Εμπολα στη χώρα, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.