Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 7:31:33 μμ

Ελλάδα

Ενα οδοιπορικό στην Ελλάδα και στο «ελντοράντο της παρένθετης μητρότητας» παρουσιάζει στο κυριακάτικο φύλο της η Figaro. Με αφετηρία μία υπερσύγχρονη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης στη Θεσσαλονίκη, η γαλλίδα δημοσιογράφος Στεφάν Κοβάκ ανακαλύπτει τη ραγδαία ζήτηση από όλη την Ευρώπη, την οποία καταγράφουν οι περίπου εξήντα κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής της χώρας, ιδίως μετά τη χαλάρωση του σχετικού νόμου το καλοκαίρι - «προφανώς στοιχηματίζοντας στον αναπαραγωγικό τουρισμό», σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Οκτώ περιστατικά απόπειρας εισόδου συνολικά 212 παράνομων μεταναστών σε ελληνικά νησιά και η σύλληψη ενός εκ των διακινητών τους καταγράφηκαν το πρωί της Δευτέρας.

Μόνο στη Λέσβο οι λιμενικοί εντόπισαν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του νησιού 109 από αυτούς.
Σε εξέλιξη είναι, όπως αναφέρουν πηγές, έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, μέσα στο οποίο οι αστυνομικοί μπήκαν με τα κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή του 31χρονου. Πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σημαντικά ευρήματα.
Ποινικές ευθύνες στους αρμοδίους για τη συντήρηση και χρήση ακινήτων, που χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αποδίδει η εισαγγελία έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησής τους.
Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί μέλη του, ενώ αναζητούνται δύο άτομα.

Ειδικότερα συνελήφθησαν στο Ηράκλειο τέσσερις αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Συρίας -δύο 28χρονοι και ένας 38χρονος- και ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και πλαστογραφίας.
Αλλοι 629 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στις χώρες καταγωγής τους, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης.

Ειδικότερα, 253 αλλοδαποί επαναπατρίστηκαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ξέρουν οι γυναίκες της Τουρκίας, οι μουσουλμάνες γυναίκες γενικά, τι σημαίνει μπούρκα, αυτό το κάλυμμα του κεφαλιού που, παράνομο σε πολλές μουσουλμανικές χώρες επί πολλά χρόνια, γενικεύθηκε τελευταία; Αν γνώριζαν ασφαλώς δεν θα τη φορούσαν!

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παρουσία Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου η καθέλκυση υποβρυχίου"Πιπίνος".

Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 17:50

Επαναλαμβάνονται οι εκλογές στον Δήμο Καισαριανής

Συντάκτης:
Επαναλαμβάνονται οι εκλογές στον δήμο Καισαριανής, αφού το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας που λειτουργεί ως εκλογοδικείο ακύρωσε την εκλογή του δημάρχου Καισαριανής κ. Γ. Κοντόσταυλου που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη είχε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.