Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 4:04:22 πμ

Ελλάδα

Έχει επιλέξει να δίνει με... το σταγονόμετρο στοιχεία για τον σχεδιασμό δράσεων γύρω από τα απορρίμματα. Περισσότερο σκιαγραφεί το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο θα εφαρμοστεί στην Αττική βάσει του προγράμματος της νέας περιφερειακής Αρχής, παρά παραθέτει αναλυτικές διατυπώσεις.
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 09:50

Το διπλό παιχνίδι του Βερολίνου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης:
Παίζει διπλό παιχνίδι: Ο Γιόργκ Άσμουσεν είναι από τη μια υφυπουργός εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης, από την άλλη ανεπίσημος εντεταλμένος για το ΣΥΡΙΖΑ κάποιου άτυπου κέντρου αποφάσεων στο Βερολίνο – άγνωστο αν αυτό υπάγεται στην καγκελαρία, το υπουργείο οικονομικών, ή το υπουργείο εξωτερικών.
Δεσμεύσεις για ακύρωση του μνημονίου με συνοπτικές διαδικασίες, ακόμη και «άρπα, κόλλα», αλλά και για αποφυγή κάθε είδους μονομερούς ενέργειας στο ζήτημα του χρέους και της δανειακής σύμβασης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται ως πραγματικότητα, προσφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση λίγες ημέρες πριν την κοινοβουλευτική μάχη για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Όταν ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντηση που είχαν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Κάρντιφ της Ουαλίας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ότι στο Κυπριακό «έχουμε μία πραγματική διαφορά» μάλλον δεν περίμενε ούτε ο ίδιος ότι θα δικαιωνόταν τόσο γρήγορα.
Απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η υποψηφιότητα του στελέχους του ουγγρικού κόμματος Fidesz, Τίμπορ Νάβρατσιτς, για τη θέση του Επιτρόπου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Ιθαγένειας, εξαιτίας των αυταρχικών πολιτικών που έχει υιοθετήσει η Βουδαπέστη.
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 02:50

Εξαφάνιση 12χρονου στο Σχιστό Κορυδαλλού

Συντάκτης:
Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, 6 Οκτωβρίου, αγνοείται η τύχη του 12χρονου Κωνσταντίνου που εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Ο Κωνσταντίνος έχει μαύρα σγουρά μακριά μαλλιά και καστανά μάτια.
Αρχίζει από την Τετάρτη η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σχετικά με την επιχορήγηση επιχειρήσεων για τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 25 έως 66 ετών.
Απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η υποψηφιότητα του στελέχους του ουγγρικού κόμματος Fidesz, Τίμπορ Νάβρατσιτς, για τη θέση του Επιτρόπου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Ιθαγένειας, εξαιτίας των αυταρχικών πολιτικών που έχει υιοθετήσει η Βουδαπέστη.
Αιχμές κατά του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη αφήνει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την τοποθέτηση του επικεφαλής του Ποταμιού για τα θέματα της μετανάστευσης, σε επίσκεψή του την Κυριακή στον Άγιο Παντελεήμονα.