Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 11:01:33 μμ

Ελλάδα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εμφανιστεί το μεσημέρι της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου (στις 14.30 ώρα Ελλάδος) ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να περάσει την ακρόασή του για τη θέση του επιτρόπου για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις.

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 14:50

Η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια περί εκλογών

Συντάκτης:
Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, που επανήλθαν στο προσκήνιο λόγο της άτυπης κόντρας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. «Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο» διεμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ενώ ενάντια στο ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες τάχθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, λέγοντας «καλύτερα να κάνουμε χαρακίρι».
«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να εξασφαλίζει συναινέσεις που δεν υπάρχουν στη βάση της ασκούμενης πολιτικής, ενώ οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται», δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Ξεκινούν το πρωί της Τρίτης οι διαδικασίες κατεδάφισης του καταυλισμού των Ρομά στο Χαλάνδρι, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν πέντε ημέρες.

Η μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή «Πεύκο Πολίτη» στα Μέγαρα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Την ανάγκη να συνεχιστεί ο ένοπλος αγώνας εναντίον του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζει σε νέο κείμενό του μέσα από τη φυλακή Διαβατών ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος συνελήφθη στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς.

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται η δικομματική κυβέρνηση και συνεχείς είναι οι συσκέψεις ενόψει της έλευσης της τρόικας και της έναρξης της διαπραγμάτευσης, η οποία είναι η πιο δύσκολη και πιο σημαντική των τελευταίων μηνών.

Ξεκινούν το πρωί της Τρίτης οι διαδικασίες κατεδάφισης του καταυλισμού των Ρομά στο Χαλάνδρι, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν πέντε ημέρες.

Η μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή «Πεύκο Πολίτη» στα Μέγαρα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 09:50

Και τα τέλη της αεροναυτιλίας πάνε στο χρέος

Συντάκτης:
«Χέρι» στα χρήματα τα οποία καταβάλλονται από τα διερχόμενα αεροσκάφη που διασχίζουν το FIR Αθηνών στον ευρωπαϊκό φορέα Eurocontrol και διοχετεύονται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για τη μισθοδοσία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και την εκτέλεση επενδύσεων στα συστήματα αεροναυτιλίας, βάζει και επίσημα το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την εξυπηρέτηση του χρέους.
«Ναυμαχίες» σε εξέλιξη στο βόρειο Αιγαίο αλλά και στην Αδριατική. Το αίτημα της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) για άμεση δρομολόγηση του πλοίου «Μυτιλήνη» χωρίς επιδότηση για ένα χρόνο στη γραμμή Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου από Πειραιά δημιουργεί νέα δεδομένα στην άγονη γραμμή του βορείου Αιγαίου.
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 09:50

Εξάμηνη πρακτική άσκηση σε κορυφαίες εταιρείες

Συντάκτης:
Γέφυρες ανάμεσα στους νέους που αναζητούν εργασιακή εμπειρία και τις εταιρείες που επιθυμούν να διαμορφώσουν τα αυριανά στελέχη, ρίχνει ένα εξάμηνο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, ο πρώτος κύκλος του οποίου ξεκινάει τον Οκτώβριο, από τους Global Shapers Athens Hub με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.