Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 3:01:36 πμ

Ελλάδα

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 09:50

Διαγωνισμός για το «φιλέτο» της Αττικό Μετρό

Συντάκτης:
Διαγωνισμό για την αξιοποίηση του διατηρητέου κτιρίου-«φιλέτου» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς, απέναντι από το Μοναστηράκι, και έχει θέα την Ακρόπολη προκήρυξε ύστερα από χρόνια καθυστερήσεων η ιδιοκτήτρια του ακινήτου Αττικό Μετρό (ΑΜ).
Με την βούλα του Πάπα Φραγκίσκου στις αποσκευές του επέστρεψε ο Αλ. Τσίπρας στην Αθήνα, έπειτα από την επίσκεψη αστραπή στο Βατικανό και την 20λεπτη συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Σαφές μήνυμα έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ότι «οι έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά και για μονιμοποιήσεις χωρίς τυπικές προϋποθέσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν».

Αφορμή για τη δήλωσή αυτή στάθηκε η άρνηση 19 δημάρχων να επιτρέψουν τον έλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων τους που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Η άμεση απεμπλοκή του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας από την εκτροπή του Αχελώου αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης υπό τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ.
Οι συναινετικές κινήσεις αποκτούν έδρανο στο δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Αθηναίων. Υστερα από πρόταση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου για την Τουριστική Προβολή της πόλης αναλαμβάνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Μπορείς» κ.
Στα Καλάβρυτα, από την Παρασκευή 19 ως και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, συγκαλείται η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες είναι η εκλογή και συγκρότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του άρθρου 15 παρ.
Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών συναντήθηκαν στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ο υπουργός κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ).

Στη συζήτηση συμμετείχε και κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους κκ.
Κρίσιμα θέματα για την λειτουργία των ΤΕΙ συζήτησαν την Πέμπτη, οι πρόεδροι των ιδρυμάτων με το υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο που συμμετείχε στη Σύνοδό τους και τους έδωσε δύο κρίσιμες «ειδήσεις»: από τον Ιανουάριο του 2015 τα τμήματα των ΤΕΙ θα μπορούν να διοργανώνουν πλήρως και αυτόνομα μεταπτυχιακά προγράμματα, ενώ και οι ομότιμοι καθηγητές τους θα μπορούν να διδάξουν.
Τις βασικές του θέσεις ανακοινώνει την ερχόμενη Κυριακή το «Ποτάμι» σε μια ολοήμερη και πολύωρη ημερίδα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ.
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 23:50

Μισό δισ. ευρώ για συγκοινωνιακά έργα

Συντάκτης:
Την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ και την επέκταση του Μετρό στη Θεσσαλονίκη έρχεται να χρηματοδοτήσει η δανειακή σύμβαση των 500 εκατ. ευρώ που υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Υποδομών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), κ.