espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 6:20:34 μμ

Ελλάδα

Υπό κατάληψη τελεί το κτήριο της Νομικής Σχολής από ομάδα αντιεξουσιαστών που ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' (υψίστης ασφαλείας) και των αντιτρομοκρατικών νόμων, αλλά και την απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Στο κλιμακωτό άνοιγμα των θυροφραγμάτων της Κερκίνης προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, μετά τις τελευταίες μετρήσεις της στάθμης του νερού, που έδειξαν ότι η λίμνη είναι στο «κόκκινο».

Από νωρίς το πρωί,οχυρώνεται το Πεθελινό του δήμου Εμμανουήλ Παππά με τη συνδρομή του στρατού.

Με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία συναντάται την Πέμπτη ο πρωθυπουργός στο Παρίσι, όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Οργανισμού για τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση με τον Άνχελ Γκουρία πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία και εν συνεχεία θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου απαντώντας και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Με τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για κονδύλια για την απασχόληση των νέων. Ο κ. Τσίπρας σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να αναλάβει τις πρωτοβουλίες.

«Κάτι θυμίζει» η έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρουν σε κείμενό τους οι Financial Times, συγκρίνοντας τη ρητορική του πρωθυπουργού με το «Εξω από το ΝΑΤΟ» του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το κείμενο έχει τίτλο «Η έκρηξη του Τσίπρα κατά των ξένων δυνάμεων θυμίζει κάτι» και υπότιτλο «Η ρητορική και η τακτική απηχούν ένα παλαιότερο ελληνικό δράμα».
Οι σφοδρές αντιδράσεις της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠαΣοΚ για την μη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής από την έναρξη των εργασιών της, ανάγκασαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανακοινώσει για αύριο Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 την συνεδρίαση του διακομματικού θεσμικού οργάνου.
Με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία συναντάται την Πέμπτη ο πρωθυπουργός στο Παρίσι, όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Οργανισμού για τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση με τον Άνχελ Γκουρία πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία και εν συνεχεία θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου απαντώντας και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων θα ορκιστεί αύριο, Παρασκευή, στις 18:00, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 08:50

Ο Ξηρός, ο «Κράσπεδος» και ο «Κομοδίνος»

Συντάκτης:
Νέα πρόσωπα με την κωδική ονομασία «Αρης» αλλά και «Κράσπεδος» και «Κομοδίνος» εμφανίζονται ως συνεργοί στο σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού σε χειρόγραφες επιστολές που είχαν ανταλλάξει ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι «Πυρήνες» και τις οποίες αποκαλύπτει «Το Βήμα».
Στις 20 Μαρτίου αναμένεται να ορκιστεί ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος, δύο σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, παραμένει εκτός κυβερνητικού σχήματος, λόγω νομοθετικού κενού.