Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 9:17:49 μμ
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 16:02

«Πήγα σε γυναικολόγο και δεν είχε ούτε καρέκλα εξέτασης», καταγγέλλει 25χρονη

Ακούμε συνέχεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει πλέον ο ΕΟΠΠΥ στους πολίτες αυτής της χώρας, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

25χρονη κοπέλα μας έστειλε νωρίτερα την δικιά της εμπειρία για μια εξέταση που χρειάστηκε να κάνει σε γυναικολόγο για πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια, τις προηγούμενες ημέρες χρειάστηκε να επισκεφθεί γιατρό σε τοπικό ιατρείο στην Θεσσαλονίκη, με τις εικόνες που αντίκριζε να είναι αποκαρδιωτικές.

Στο γραφείο της η γιατρός, σύμφωνα πάντα με την ασθενή, δεν είχε ούτε καν τον απαραίτητοεξοπλισμό για μια απλή εξέταση.

«Δεν είχε ούτε καν την ειδική καρέκλα εξέτασης που έχουν όλοι οι γιατροί για τις γυναίκες», αναφέρει στην καταγγελία της και προσθέτει:

«Η γιατρός δεν μπορούσε να μου κάνει ούτε μια βασική εξέταση προκειμένου να δει αν έχω κάτι ή έστω να μου πάρει δείγμα από κολπικά υγρά το οποίο και θα έπρεπε να θεωρείτε δεδομένο για την σωστή λήψη άρα και τα σωστά αποτελέσματα».

Το κόστος των δειγμάτων δεν ήταν το μοναδικό που προβλημάτιζε την ασθενή, καθώς όπως της ανέφερε και η γιατρός, σύμφωνα πάντα με την ίδια, τα ιδιωτικά εργαστήρια δεν κάνουν σωστές λήψεις δειγμάτων.

Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι: «Έπρεπε εγώ σαν ασθενής να πάω σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο να κάνω τον αστυνόμο σε ιατρικές πράξεις, καθώς όπως με ενημέρωσε η γιατρός, τα μικροβιολογικά κέντρα δεν παίρνουν σωστά δείγματα στο συγκεκριμένο σημείο που έπρεπε να γίνουν οι εξετάσεις.

Και βγήκε αληθινή καθώς μου έδωσε, και την ευχαριστώ για αυτό, τις κατάλληλες οδηγίες για να το αντιληφθώ. Εν τέλει έκανα τον αστυνομικό σε μια ιατρική πράξη που καθόλου αρμόδια δεν ήμουν. Μετά την πρώτη φορά που πήγα έδωσα τσάμπα 25€ καθώς δεν μου πήραν σωστά δείγμα από τον τράχηλο και χρειάστηκε εγώ να τους απαιτήσω επανάληψη της δειγματοληψίας.

Αυτό μόνο σύστημα υγείας δεν θυμίζει αλλά ένα απάνθρωπο σύστημα που προσπαθείς να επιβιώσεις για κάτι που το 2024 δεν θα έπρεπε να σκέφτεσαι καν να πας σε ιδιώτη..»

Όταν την ρωτήσαμε πόσο καιρό πιστεύει ότι θα την πάρει για να γίνει καλά μας τόνισε ότι αν βάλουμε τις μέρες που θα χρειαστούν για τα αποτελέσματα σύν το γεγονός ότι δεν ξέρει πότε θα υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού τότε μπορεί να μιλάμε για εβδομάδες.

«Κυνηγάς να βρεις ραντεβού και μάλιστα στο νοσοκομείο πρέπει να περιμένεις το λιγότερο ένα μήνυμα μπορεί και παραπάνω, ανάλογα πάντα με την ειδικότητα που θέλεις»

Αν από την άλλη είχε λεφτά για ιδιωτικό γιατρό, ο οποίος να είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΠΥ, όπως μας ανέφερε θα έπρεπε να δώσει τουλάχιστον 20 ευρώ την επίσκεψη (τρεις επισκέψεις) συν τα 25 ευρώ για την εξέταση συν ένα ποσό για την αντιβίωση, έφτασε δηλαδή κοντά στα 100 ευρώ τελειώνοντας βέβαια την ταλαιπωρία σε 2 εβδομάδες το πολύ.

«Για ακόμη μια φορά», μας τονίζει «φαίνεται ότι η υγεία είναι ταξικό προνόμιο, είτε μπορείς να δίνεις 100 και ευρώ για να έχεις άμεση εξυπηρέτηση, είτε θα πρέπει να τρέχεις σε όλη την Θεσσαλονίκη για να περιμένεις εν τέλει μπορεί και μήνα

Πάντως θα πρέπει ο αρμόδιος υπουργός να μας εξηγήσει πως μιλάμε για αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας όταν ακόμα και σε νοσοκομείο να θέλεις να κλείσεις για εξετάσεις θα πρέπει να περιμένεις στην καλύτερη των περιπτώσεων κοντά στον έναν μήνα.

Τροχαίο έξω από την Βουλή: Ευθύνες στον Ιάσονα Λαλαούνη ρίχνουν οι αστυνομικοί

Πηγή: Politic.gr