Quantcast
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023, 11:29:05 μμ
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 07:55

Εύα Καϊλή: Ματαιοπονούν, κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει

Η πρώτη δήλωση της Εύας Καϊλή μετά την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή – «Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει»

Προφυλακισμένη θα παραμείνει η Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, όπως αποφασίστηκε την Πέμπτη από το προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Η Εύα Καϊλή δήλωσε στο OPEN ότι «ματαιοπονούν. Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει».

Μετά την απόφαση να συνεχιστεί η κράτησή της, έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση εντός 24 ωρών μέσω των δικηγόρων της όμως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει

Το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας Βρυξελλών αναφέρει:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες. Με απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών».

«Βασανιστήρια και σκηνές που θυμίζουν το ‘Εξπρές του Μεσονυχτίου’»

Σχετικά με τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στο κελί της Αστυνομίας, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για «βασανιστήρια» και «σκηνές που θυμίζουν ‘Εξπρές του Μεσονυχτίου‘».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, «τα βασανιστήρια δεν έγιναν στις φυλακές όπου κρατείται. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε Τετάρτη 11 Ιανουαρίου προς Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όταν – ενώ έπρεπε μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην Αστυνομία να επιστρέψει στις φυλακές- με εντολή του ανακριτή διατάχθηκε να μείνει στο κελί της Αστυνομίας, όπου εκεί συνέβησαν σκηνές που θυμίζουν “Εξπρές του Μεσονυχτίου”».

Οι κύριοι Δημητρακόπουλος και Ριζόπουλος, τόνισαν ότι για αρκετές ώρες η πελάτισσά τους έμεινε στην απομόνωση, με ανακρίσεις ενδιαμέσως, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ούτε να ζεσταθεί, ούτε να περιποιηθεί τον εαυτό της.

«Έχω παιδί 22 μηνών, δεν μπορεί να μένει μόνο του»

Η Εύα Καϊλή, στην απολογία της είπε ότι έχει ένα παιδί 22 μηνών που δεν μπορεί να μένει μόνο του, καθώς το βλέπει μόνο μια φορά τον μήνα. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, τονίζοντας ότι άλλοι ευρωβουλευτές είναι ελεύθεροι και ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ενώ η ίδια είναι στη φυλακή.

«Τη στοχοποίησαν η πολιτική εξουσία και τα λόμπι της Ευρωβουλής»

Παράλληλα, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι το δικαστικό σύστημα στις Βρυξέλλες περιμένει τον έναν κατηγορούμενο να αρχίσει να κατηγορεί τον άλλον.

Ο ίδιος απέδωσε όσα συμβαίνουν και στη «μάχη» που γίνεται αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανάμεσα σε διάφορα «λόμπι» που προσπαθούν να υπερασπίσουν συμφέροντα χωρών. Όσον αφορά τη βαλίτσα με τα χρήματα στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, είπε ότι «η βαλίτσα την κρατάει μέσα, αλλά η βαλίτσα δεν λέει από πού προέρχεται ούτε αν παραβίασε το υπηρεσιακό της καθήκον».

Ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού ήταν κατηγορηματικός: «Η κυρία Καϊλή, όσα βασανιστήρια κι αν της κάνουν, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθεί κάτι που δεν έχει κάνει. Δεν έχει δωροδοκηθεί. Με τον κ. Παντσέρι δεν είχε επαγγελματική σχέση και δεν είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί του γιατί ο άνθρωπος ξέρει μόνο ιταλικά».

«Εγώ σέβομαι τη Δικαιοσύνη αλλά σε μεγάλες υποθέσεις, αν σε έχει στοχοποιήσει η πολιτική εξουσία, σε όποιο επίπεδο κι αν είναι αυτό, κράτος η Ευρωβουλή, έναν κατηγορούμενο, σπάνια έχει το σθένος ο δικαστής, ιδιαίτερα ο πρωτοδίκης να αντιταχθεί» πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Δείτε επίσης: Βασανιστήρια καταγγέλλουν οι δικηγόροι της Καϊλή – Αναμένεται η απόφαση για την αποφυλάκιση με «βραχιολάκι»

Πηγή: Politic.gr