Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 6:46:22 πμ
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 11:42

Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024: Οι ευρωεκλογές έχουν σημασία μόνο όταν ξέρουμε τι διακυβεύεται

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) ανακοινώνει με χαρά τη νέα πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών εν όψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Με την υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος, το ΕΛΙΑΜΕΠ υλοποιεί καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών και, παράλληλα, διοργανώνει 5 συζητήσεις με υποψήφιους Ευρωβουλευτές και άλλους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων για τα μεγάλα ζητήματα που θα απασχολήσουν την Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια, ξεκινώντας από την Τετάρτη 15 Μαΐου.

 

Η Ευρώπη οδεύει σε αυτές τις εκλογές εν μέσω πολλαπλών κρίσεων και μεγάλων προκλήσεων, σε ένα περιβάλλον διεθνούς αστάθειας και αβεβαιότητας. Είναι, επομένως, σημαντικότερο από ποτέ οι πολίτες, πριν προσέλθουν στην κάλπη, να είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί για το μέλλον τους. 

Το ΕΛΙΑΜΕΠ, με την στήριξη της Παπαστράτος, ξεκινά την πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών στο πλαίσιο της ενίσχυσης του διαλόγου για την επόμενη ημέρα της Ευρώπης και τους θεμελιώδεις πυλώνες που θα συμβάλουν στη σταθερότητα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. 

Η πρώτη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου Μαρία Κάλλας (Μητροπόλεως 44) στις 17:30, με θέμα: «Σε αναζήτηση ενός νέου Ευρωπαϊκού οράματος: Πολιτικές ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής» και ομιλητές/τριες τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τη Μυρτώ Κοροβέση, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον Ηλία Κικίλια, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τη Μαρία Γιαννακάκη, υποψήφια ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς. Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη. Τη συζήτηση θα μπορείτε να παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση εδώ. 

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στις 18:00 θα λάβει χώρα η δεύτερη εκδήλωση, με θέμα: «Πράσινη Μετάβαση και Κλιματική Αλλαγή: Πιο γρήγορα, πιο φιλόδοξα, πιο εντατικά» και ομιλητές/τριες τη Μαρία Σπυράκη, υποψήφια ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, την Ιφιγένεια Μουμτζή, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον Γιάννη Μανιάτη, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τον Νικήτα Μυλόπουλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη

Η τρίτη εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 στις 13:00-15:00, με θέμα: «Η Οικονομική και Βιομηχανική Πολιτική της Ε.Ε. σε μια περίοδο παγκόσμιου οικονομικού μετασχηματισμού». Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Ορέστης Ομράν-Κουκουβιτάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Νικόλας Φαραντούρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Φίλιππος Σαχινίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ο Γιώργος Σταθάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς. Τον συντονισμό της συζήτησης θα αναλάβει ο Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. 

Η τελευταία συζήτηση πριν τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 στις 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου Μαρία Κάλλας (Μητροπόλεως 44), με θέμα: «Άμυνα και Ασφάλεια της Ε.Ε. σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον» και ομιλητές/τριες τον Σωτήρη Σέρμπο, υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τη Δέσποινα Σίνου, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την Αγάθη-Ρόζα Βρεττού, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Απόστολος Μαγγηριάδης.

Με το πέρας των ευρωπαϊκών εκλογών και συγκεκριμένα την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος πανευρωπαϊκά με τη συμμετοχή του Θανάση Κοντογεώργη, Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, του Κώστα Ζαχαριάδη, Επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του Δημήτρη Μάντζου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, της Έφης Αχτσιόγλου, Βουλευτή της Νέας Αριστεράς, της Άννυς Ποδηματά, πρώην ευρωβουλευτής και του Λουκά Τσούκαλη, Προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Απόστολος Μαγγηριάδης.

To ΕΛΙΑΜΕΠ με τη συνδρομή της Παπαστράτος, εταιρείας που διαχρονικά πράττει ως ένας υπεύθυνος Εταιρικός Πολίτης, ξεκινά αυτή την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να κινητοποιηθούν και να δώσουν δυναμικά το «παρών» στις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Σχετικά με το ΕΛΙΑΜΕΠ 

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) είναι ένας ανεξάρτητος, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός παραγωγής έρευνας, ιδεών και προτάσεων πολιτικής, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1988.

Αποστολή του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι η επεξεργασία και διάδοση τεκμηριωμένης γνώσης για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων στο πεδίο της ευρωπαϊκής, εξωτερικής και ευρύτερα δημόσιας πολιτικής, και την εμπέδωση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ελλάδας.
Σκοπός του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι να τροφοδοτεί τη δημόσια σφαίρα με επιστημονικά τεκμηριωμένες έρευνες, μελέτες, αναλύσεις και προτάσεις πολιτικής, και να προσφέρει μια διαρκή, ανοιχτή πλατφόρμα δημόσιου διαλόγου για τα σημαντικά ζητήματα που εντάσσονται στους τομείς των ενδιαφερόντων του.

Το ΕΛΙΑΜΕΠ προωθεί τις αξίες του δημοκρατικού πλουραλισμού, έναν ορθολογικό και ψύχραιμο δημόσιο διάλογο για τις μεγάλες περιφερειακές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες προκλήσεις, την επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου, και τον ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό προσανατολισμό της Ελλάδας.
Για επικοινωνία με το ΕΛΙΑΜΕΠ: Μαρίνα Κοντοπούλου, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων, τηλ 2107257124, [email protected] 

Σχετικά με την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ  
H Παπαστράτος, θυγατρική εταιρεία της Philip Morris International (PMI), κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων χωρίς καύση και τσιγάρων στην Ελλάδα εδώ και εννέα δεκαετίες. Η εταιρική πορεία της Παπαστράτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξέλιξη της βιομηχανίας, την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και την προσφορά στην κοινωνία. Το 2017, η εταιρεία γύρισε σελίδα στην ιστορία της και, με μια σημαντική επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, μετέτρεψε το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS, το πρώτο καινοτόμο προϊόν της PMI δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με το τσιγάρο. Τον Ιούλιο του 2020 ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αδειοδότησε το IQOS ως προϊόν διαφοροποιημένου κινδύνου, κατάλληλο για την προαγωγή της δημόσιας υγείας. Η νέα αυτή τεχνολογία είναι διαθέσιμη σε 84 χώρες, την έχουν επιλέξει περίπου 28,6 εκατ. ενήλικοι καπνιστές σε όλο τον κόσμο και περισσότεροι από 500.000 στην Ελλάδα. Τον Ιούνιο του 2021, στην επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας της Παπαστράτος, η εταιρεία ανακοίνωσε τη στρατηγική της για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για την επόμενη πενταετία. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε και νέα μεγάλη επένδυση στο εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο, η οποία ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ. Τον Φεβρουάριο του 2023, η Παπαστράτος ανακοίνωσε νέα, μεγάλη επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ, η οποία οδήγησε στη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας και ενίσχυσε το εξαγωγικό έργο της εταιρείας, φτάνοντας σε ετήσια αξία εξαγωγών 300 εκατ. ευρώ. Με επενδύσεις που από το 2017 έχουν ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ, η Παπαστράτος δημιουργεί αξία, τόσο για την εταιρεία, τους ανθρώπους της όσο και για το περιβάλλον και την κοινωνία. Το εκτεταμένο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης, οι επανειλημμένες βραβεύσεις ως Best Work Place και Top Employer και η πιστοποίησή της ως η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με Equal Salary και ως η πρώτη “ Smoke-Free” εταιρεία στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι η στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης της Παπαστράτος. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της εταιρείας μπορείτε να δείτε στο www.papastratosmazi.gr. 

Για επικοινωνία με την εταιρεία: Κατερίνα Χατζοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Παπαστράτος, τηλ. 210 419 3000 [email protected],  Άκης Κελέσης, Account Director αία relate, τηλ. 210 7418935, [email protected]

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr