Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 10:29:34 πμ
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 10:50

Κοντά στη θανατική ποινή ο δράστης του μακελειού σε σινεμά του Ντένβερ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιβολής της θανατικής ποινής στον Τζέιμς Χολμς, τον δράστη της επίθεσης σε σινεμά του Κολοράντο, μετά την απόφαση των ενόρκων ότι τα επιβαρυντικά στοιχεία είναι περισσότερα από τα ελαφρυντικά.


Οι ένορκοι συνεδρίασαν για λιγότερο από μισή ημέρα και κατέληξαν ομόφωνα σε αυτή την απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή της θανατικής ποινής.

Εάν έστω και ένας από τους ενόρκους δεν συμφωνούσε, τότε ο 27χρονος Χολμς θα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς πιθανότητα αποφυλάκισης.

Η δίκη θα εισέλθει πλέον σε μία τρίτη -και τελική- φάση, όπου τραυματίες της επίθεσης που σημειώθηκε το 2012 και συγγενείς των ανθρώπων που σκοτώθηκαν θα καταθέσουν ενώπιον του σώματος των ενόρκων.

Στη συνέχεια, οι ένορκοι θα κληθούν να αποφασίσουν για την ποινή που θα επιβληθεί στον Χολμς.

Η επίθεση που σημειώθηκε στη διάρκεια προβολής σε σινεμά του προαστίου Ορόρα στο Ντένβερ, στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 58 ατόμων.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ισχυριζόταν ότι όταν σημειώθηκε το περιστατικό, ο Χολμς δεν είχε σώας τας φρένας.

Τα θύματα –τα περισσότερα νεαρής ηλικίας– παρακολουθούσαν την ταινία «Batman Returns» όταν ο κατηγορούμενος εισέβαλε στο σινεμά πυροβολώντας αδιακρίτως.

Πηγή: Το Βήμα