Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 4:06:50 πμ
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 08:46

Ουκρανία: Ομαδικό τάφο 440 ατόμων αντίκρισαν οι Ουκρανοί όταν ανακατέλαβαν το Ιζιούμ

«Θέλουμε ο κόσμος να μάθει τι έχει προκαλέσει η ρωσική κατοχή», ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του

Ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε μετά την αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρέθηκε στο Ιζιούμ πριν από μερικές μέρες, το συνέκρινε με τη Μπούτσα και τη Μαριούπολη.

Το Ιζιούμ ανακαταλύφθηκε από τον στρατό της Ουκρανίας πριν από μερικές μέρες, καθώς οι Ουκρανοί έχουν εξαπολύσει αντεπίθεση στην περιφέρεια του Χαρκόβου. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρέθηκε στην μαρτυρική πόλη και στο διάγγελμά του τα ξημερώματα της Παρασκευής (16.09.2022) αποκάλυψε ότι πως βρέθηκε κι εκεί ομαδικός τάφος.

Αξιωματούχος της ουκρανικής αστυνομίας, ο Σερχίι Μποτβίνοφ, δήλωσε στο Sky News ότι ανακαλύφθηκε ένας χώρος ομαδικής ταφής περίπου 440 ανθρώπων στο Ιζιούμ. Ορισμένα από τα θύματα πυροβολήθηκαν, άλλα σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς, υποστήριξε.

«Θέλουμε ο κόσμος να μάθει τι έχει προκαλέσει η ρωσική κατοχή», ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, χωρίς να μπεί σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών που θάφτηκαν εκεί ή τα αίτια του θανάτου τους. Έχει ξεκινήσει έρευνα, «αναμένουμε περισσότερες επαληθευμένες πληροφορίες αύριο (σ.σ. σήμερα), συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι συνέκρινε το Ιζιούμ με την Μπούτσα και τη Μαριούπολη, πόλεις που έγιναν σύμβολα των φρικαλεοτήτων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο ρωσικός στρατός σκορπά παντού θάνατο στο πέρασμά του και πρέπει να λογοδοτήσει, τόνισε ο Ζελένσκι, συμπληρώνοντας: «Ο κόσμος πρέπει πραγματικά να καταστήσει υπεύθυνη τη Ρωσία για αυτόν τον πόλεμο. Θα κάνουμε τα πάντα για αυτό».

Δείτε επίσης: Φον ντερ Λάιεν: «Η υποστήριξη στην Ουκρανία έχει κόστος, αλλά η ελευθερία είναι ανεκτίμητη»

Πηγή: Politic.gr