Περισσότερες οικογένειες Παλαιστίνιων εγκατέλειψαν σήμερα την πόλη της Γάζας, έπειτα από μία ακόμη νύκτα ισραηλινών βομβαρδισμών στα περίχωρά της, ενώ στο Ισραήλ πολίτες έχουν καλέσει σε ημέρα διαδηλώσεων με αίτημα την απελευθέρωση των ομήρων και τον τερματισμό του πολέμου.
Κόσμος
Αυξάνονται οι εκτοπισμένοι στην πόλη της Γάζας λόγω των συνεχών βομβαρδισμών
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ: Απαιτήσεις για συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων ενόψει υπουργικής συνεδρίασης
Συντάκτης: Eidisis.grΕκατοντάδες διαδηλωτές απέκλεισαν την κυκλοφορία κοντά στο Τελ Αβίβ νωρίς σήμερα το πρωί ζητώντας να τεθεί τέλος στον πόλεμο στη Γάζα και να απελευθερωθούν οι όμηροι, ενόψει μιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας που προβλέπεται για το βράδυ.
Βρετανία: Νέα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση των εγκλημάτων τιμής
Συντάκτης: Eidisis.grΗ κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα που έχουν στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση και πρόληψη των λεγόμενων εγκλημάτων τιμής, καθώς πολλά τέτοια περιστατικά έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια.
Τραμπ: «Ανυπομονώ να δω τον Κιμ Γιονγκ Ουν» – Σχέδια επαναφοράς πυρηνικής διπλωματίας και ανέγερση ενός Trump Tower στη Β. Κορέα
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, πιθανώς μέσα στη χρονιά, προσπαθώντας να επαναφέρει τη διακοπείσα πυρηνική διπλωματία από την πρώτη θητεία του.
Bloomberg: Η Ουκρανία παλεύει να ενταχθεί σε ΝΑΤΟ και ΕΕ – Το «αγκάθι» των εγγυήσεων και οι προκλήσεις για την ασφάλεια της χώρας
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ουκρανία, παρά τις αναταράξεις, συνεχίζει να επιδιώκει την ένταξή της στην ΕΕ ως έναν τρόπο για να ενισχύσει την ασφάλειά της και να αποκτήσει πολιτική και οικονομική στήριξη.
Ο Ντ. Τραμπ επιβεβαίωσε συνομιλία με τον Βλ. Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Βολ. Ζελένσκι
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ντόναλντ Τραμπ απάντησε καταφατικά χθες Δευτέρα, ότι μία δημοσιογράφος τον ρώτησε αν έχει μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντηση κορυφής που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και πολλών Ευρωπαίων ηγετών.
Αυστραλία: Σφοδρές κατηγορίες κατά του Ιράν για αντισημιτικές επιθέσεις και απελάσεις διπλωματών
Συντάκτης: Eidisis.grΗ κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση του πρεσβευτή του Ιράν στην Καμπέρα, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι οργάνωσε δύο αντισημιτικές ενέργειες σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ το περασμένο έτος.
Συμφωνίες ΒΤΑ: Επένδυση ενός δισ. ευρώ για παραγωγή πυρίτιδας και βλημάτων πυροβολικού στη Βουλγαρία
Συντάκτης: Eidisis.grΠυρίτιδα και βλήματα πυροβολικού του ΝΑΤΟ διαμετρήματος 155 χιλιοστών θα κατασκευάζονται στη Βουλγαρία στο πλαίσιο δύο συμφωνιών κοινοπραξίας με τη γερμανική Rheinmetall. Οι συμφωνίες θα συνταχθούν εντός τριών εβδομάδων, όπως έγινε γνωστό από μια ζωντανή μετάδοση στη σελίδα του ηγέτη του GERB, Μπόικο Μπορίσοφ, στο Facebook.
Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας στην Στοκχόλμη
Συντάκτης: Eidisis.grΜε τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Στοκχόλμη. Παρέστη και απηύθυνε ομιλία στη μεγαλειώδη οικουμενική ακολουθία στον Λουθηρανικό Καθεδρικό Ναό της σουηδικής πρωτεύουσας, παρουσία του βασιλιά Καρόλου 16ου Γουσταύου και άλλων προσωπικοτήτων από εκκλησίες και ομολογίες, καθώς και πλήθους πιστών.
Ισραηλινός πρωθυπουργός: Λυπάται για την «τραγική ατυχία» στο νοσοκομείο της Γάζας
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του λυπάται βαθύτατα για αυτό που περιέγραψε ως «τραγική ατυχία» που συνέβη στο νοσοκομείο Νάσερ στη Λωρίδα της Γάζας, με τον θάνατο πέντε δημοσιογράφων, αρκετοί από τους οποίους εργάζονταν για διεθνή μέσα ενημέρωσης.