Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 9:35:19 πμ

Κόσμος

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 17:50

ΗΠΑ: «Απαράδεκτες» οι συγκρούσεις στη Βόρεια Συρία

Συντάκτης:
«Απαράδεκτες» χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ τις συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και ορισμένες οργανώσεις της αντιπολίτευσης στη Βόρεια Συρία. Την ίδια ώρα ωστόσο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν «τρομοκρατικές ομάδες εν κινήσει», πραγματοποιώντας 57 πλήγματα πυροβολικού εναντίον 16 στόχων μαχητών στη Βόρεια Συρία, με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να κατηγορεί τη συριακή πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ότι πραγματοποιεί εθνοκάθαρση.
Τζιχαντιστές, οπλισμένοι με γιλέκα με εκρηκτικά, καραμπίνες και χειροβομβίδες σκότωσαν τουλάχιστον άτομα σε γαμήλιο γλέντι σε πόλη κοντά στην Καρμπάλα του Ιράκ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 17:50

Αμερικανικό drone εισήλθε στον ιρανικό εναέριο χώρο

Συντάκτης:
Ένα drone στον ιρανικό εναέριο χώρο εντόπισαν τη Δευτέρα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, το οποίο ωστόσο αποσύρθηκε άμεσα έπειτα από τις ιρανικές προειδοποιήσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim.

«Η αεράμυνα του ιρανικού στρατού εντόπισε το αεροσκάφος στο ανατολικό τμήμα του εναερίου χώρου της χώρας και προειδοποίησε για την αποχώρησή του.
Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 16:50

Γκάμπριελ: «Η Βρετανία πρέπει να πληρώσει το Brexit»

Συντάκτης:
Η έναρξη της διαδικασίας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ είναι σαν να σβήνεις τις μηχανές ενός αεροπλάνου: κάνε το καλύτερα εφόσον βλέπεις τον διάδρομο του αεροδρομίου. Διαφορετικά, ο κίνδυνος καραδοκεί για όλους τους εμπλεκόμενους.
Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 16:50

Νεκρός βρέθηκε δημοσιογράφος-επικριτής του Πούτιν

Συντάκτης:
Γνωστός ρώσος δημοσιογράφος και επικριτής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Κίεβο από σφαίρα στο κεφάλι.

Η σορός του Αλεξάντερ Σχετίνιν, ιδρυτή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Novy Region, βρέθηκε στο διαμέρισμά του από φίλους του που προσπάθησαν να τον επισκεφτούν για τα γενέθλιά του.
Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 15:50

Μπουρκίνι και μπούρκα διχάζουν και την Γερμανία

Συντάκτης:
Το αντίστοιχο Συμβούλιο της Επικρατείας στη Γαλλία απέρριψε την προσφυγή απαγόρευσης του μπουρκίνι. Ωστόσο η συζήτηση έχει μεταφερθεί και στη Γερμανία όπου κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο και διχάζει.
Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 14:50

Δεκάδες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στην Υεμένη

Συντάκτης:
Τουλάχιστον 45 είναι οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε κέντρο εκπαίδευσης στρατιωτών στο Άντεν της Υεμένης.

Πηγή: Το Βήμα
Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 14:50

Ποντίκι καθήλωσε επί 48 ώρες αεροσκάφος της Air France

Συντάκτης:
Αεροσκάφος της Air France που επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο Μπαμακό (Μάλι)- Παρίσι δεν μπόρεσε να απογειωθεί εξαιτίας της παρουσίας τρωκτικού στο εσωτερικό του.

Χρειάστηκε πολύς χρόνος προκειμένου οι υπεύθυνοι να καταφέρουν να πιάσουν το ποντίκι με αποτέλεσμα η πτήση να καθυστερήσει 48 ώρες.
Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 14:50

DW: Τέταρτη θητεία για την καγκελάριο Μέρκελ;

Συντάκτης:
Tην ώρα που οι μισοί Γερμανοί δηλώνουν σε δημοσκόπηση ότι δεν θέλουν τέταρτη θητεία της Α. Μέρκελ, η εφημερίδα Bild γράφει σήμερα ότι η καγκελάριος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της στο συνέδριο του CDU τον Δεκέμβριο.
Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 14:50

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες

Συντάκτης:
«Δυνατές φωνές» ήταν τελικά οι πληροφορίες για πυροβολισμούς στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία και πανικό μεταξύ των επιβατών. Όπως διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, δεν υπήρξαν πυρά ούτε τραυματίες, ενώ από τις Αρχές του αεροδρομίου έγινε γνωστό ότι βρίσκεται υπό κράτηση ένας άνδρας ντυμένος Ζορό.