Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 7:09:14 μμ

Κόσμος

Η πολιτοφυλακή της Λιβύης ανακοίνωσε ότι κατέλαβε το αρχηγείο του Ισλαμικού Κράτους στη Σύρτη. Πρόκειται για το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Λιβύη.

Η πολιτοφυλακή ανακοίνωσε ότι κατέλαβε τον έλεγχο του συνεδριακού κέντρου που η ISIS χρησιμοποιούσε ως αρχηγείο στο λιμάνι.
Τρίτη, 09 Αυγούστου 2016 23:50

Δακρυγόνα στη Βουλή του Κοσόβου

Συντάκτης:

Δακρυγόνο έριξε βουλευτής της αντιπολίτευσης στη Βουλή του Κοσόβου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που συζητείτο νομοσχέδιο που επικυρώνει την συμφωνία Κοσόβου - Μαυροβουνίου για την οριοθέτηση των συνόρων τους.

Η Οάνα Λουνγκέσκου, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, τόνισε σήμερα ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στην βορειοατλαντική συμμαχία «δεν τελεί υπό καμιά αμφισβήτηση» και πως η Άγκυρα μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη και στη στήριξη της συμμαχίας έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, το οποίο ακολούθησαν εκκαθαρίσεις στις κρατικές δομές της Τουρκίας, με κύριο στόχο τις ένοπλες δυνάμεις.
Η Διεθνής Αμνηστία προειδοποιεί πως αυξάνονται συνεχώς οι μετανάστες σε περιοχές κοντά στα σύνορα της Ιταλίας με την Ελβετία, ενώ απαιτεί από τις ελβετικές αρχές να δώσουν εξηγήσεις έπειτα από καταγγελίες παιδιών πως εμποδίστηκαν να περάσουν τα σύνορα παρότι προσπαθούσαν να επανενωθούν με συγγενείς ή ακόμη και με τους γονείς τους που ζουν στην ελβετική επικράτεια.
Τρίτη, 09 Αυγούστου 2016 21:50

Η Τουρκία «ψάχνει και συμμάχους» εκτός ΝΑΤΟ

Συντάκτης:
Είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι η Τουρκία «εξετάζει άλλες επιλογές» στο πεδίο της αμυντικής συνεργασίας καθώς δεν έλαβε την υποστήριξη που ανέμενε από τους δυτικούς συμμάχους της και από το NATO μετά την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, δηλώνει ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη σκιά της συνάντησης του Τούρκου προέδρου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) καταγγέλλει ότι απέτρεψε εντός του Σαββατοκύριακου δύο απόπειρες εισβολής των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στην Κριμαία με στόχο να προχωρήσουν σε δολιοφθορές σε ζωτικής σημασίας υποδομές, λέγοντας επίσης ότι διέλυσε δίκτυο κατασκόπων στο έδαφος της προσαρτημένης χερσονήσου.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ επεξεργάζεται σειρά νομοθετικών μέτρων που θα ενισχύσουν το οπλοστάσιο κατά της τρομοκρατίας μετά τις δύο επιθέσεις του Ιουλίου, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.
Να καταδώσουν στις Αρχές τους φίλους τους που σχετίζονται με την αδελφότητα του Φετχουλάχ Γκιουλέν ζήτησε από τους εξαγωγείς της Τουρκίας ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ζητώ τη βοήθεια σας σε δύο ζητήματα: Να εξηγήσετε στο εξωτερικό το πραγματικό πρόσωπο του πραξικοπήματος.
Τρίτη, 09 Αυγούστου 2016 19:50

Bild: Ελληνικά κόλπα με τις μεταρρυθμίσεις

Συντάκτης:
Υπό τον τίτλο «Οι Έλληνες υλοποιούν μόλις το 13% των μεταρρυθμίσεών τους» η λαϊκή εφημερίδα Bild υπογραμμίζει δηκτικά στο γνώριμο ύφος της, «Ελληνικά κόλπα με τις μεταρρυθμίσεις».

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2016 19:50

Στροφή προς τη Ρωσία επιδιώκει η Τερέζα Μέι

Συντάκτης:
Επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία επιδιώκει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, ανατρέποντας την πολιτική των κυρώσεων και απομόνωσης του Κρεμλίνου, που ακολούθησε ο Ντ. Κάμερον και εφαρμόζει ακόμη η Ευρωπαϊκή Ένωση.