Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 10:07:38 πμ

Κόσμος

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε αρχηγείο της αστυνομίας στο Τζίζρε της επαρχίας Σιρνάκ με απολογισμό 11 αστυνομικούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ανέλαβαν οι Κούρδοι αυτονομιστές του PKK μέσω δικτυακού τόπου προσκείμενου στην οργάνωση.
Τη μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού της μετά την επανένωση κατέγραψε η Γερμανία το 2015, καθώς η χώρα έχει υποδεχτεί περισσότερους από ένα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Ινστιτούτο Στατιστικής του Βισμπάντεν.
Το τουρκικό κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP καθαίρεσε τέσσερις δημάρχους με την κατηγορία ότι διατηρούν συνδέσεις με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ναυαγίου στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό εκφράζει με συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ εκφράζει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως φοβάται «για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία».
Σε τουλάχιστον 10 ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών από επίθεση ισλαμιστών της Αλ Σαμπάμπ σε ένα παραλιακό εστιατόριο στο Μογκαντίσου της Σομαλίας.

Οι δράστες ανατίναξαν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στο εστιατόριο Μπαναντίρ, στην παραλία Λίντο της πόλης.
Σε τουλάχιστον 267 έχουν ανέλθει το πρωί της Παρασκευής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί στην κεντρική Ιταλία από τον καταστροφικό σεισμό, ενώ οι έρευνες στα ερείπια συνεχίζονται ασταμάτητα στη μάχη με το χρόνο για επιζώντες.
Στην Ελλάδα αρχίσαμε να τους... πυροβολούμε πριν καλά-καλά επιστρέψουν από τη Βραζιλία, ενώ κάποιους ξέχασαν να τους καλέσουν ακόμα και στην υποχοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ευτυχώς, το ίδιο δεν ισχύει στη Ρωσία για τους Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι οποίοι αφού γεύτηκαν τη σαμπάνια του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη συνέχεια παρέλαβαν και δώρα, όπως τα κλειδιά των νέων BMW τους.
Έκρηξη συγκλόνισε το Τζιζρέ της νοτιοανατολικής Τουρκίας τα ξημερώματα της Παρασκευής, πλήττοντας όπως όλα δείχνουν τα κεντρικά της τοπικής αστυνομίας.

Οι πρώτες αναφορές μιλούν για τουλάχιστον εννέα νεκρούς και 64 τραυματίες, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το Reuters.
Στη μάχη για τις ολλανδικές εκλογές στην αρχή του επόμενου χρόνου, το ακροδεξιό κόμμα PVV του Χερτ Βίλντερς μπαίνει με θέσεις που -στην καλύτερη περίπτωση- μπερδεύουν: Απαγόρευση του Κορανίου και κλείσιμο όλων των τζαμιών στη χώρα.
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 14:50

Μυστηριώδης τριπλή δολοφονία με τόξο στον Καναδά

Συντάκτης:
Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν από επίθεση με τόξο που έγινε στο ανατολικό τμήμα του Τορόντο στον Καναδά. Για την επίθεση συνελήφθη ένας άντρας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επίθεση έγινε σε γκαράζ σπιτιού και τα θύματα ήταν ενήλικες, δύο άνδρες και μία γυναίκα.