Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, 10:40:32 μμ

Κόσμος

Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 08:50

Ολα τα αγκάθια της νέας Κομισιόν

Συντάκτης:
Δυο επισημάνσεις από πρόσωπα και επιστημονικά κέντρα διεθνούς κύρους για τη νέα Κομισιόν που ανέλαβε καθήκοντα από χθες, 1η Νοεμβρίου, με πρόεδρο τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δίνουν ίσως το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει - είτε θα μπορέσει - να λειτουργήσει στην πενταετία της.
Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν σε όλη την Τουρκία και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται τη συριακή πόλη Κομπάνι, που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Τον συνταγματάρχη Ισαάκ Ζιντά υποστήριξαν οι ένοπλες δυνάμεις της Μπουργκίνα Φάσο για τη θέση του μεταβατικού ηγέτη της χώρας, μετά την ανατροπή του προέδρου Μπλεζ Κομπαορέ και την ανάληψη των «ηνίων» από τον στρατό.
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 17:50

Virgin Galactic: Το διαστημικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί

Συντάκτης:
Η έκρηξη του διαστημικού σκάφους της Virgin Galactic στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης στην Καλιφόρνια είναι σίγουρο ότι ακυρώνει τα σχέδια για τουριστικές πτήσεις από την άνοιξη. Όμως ο φιλόδοξος ιδρυτής της εταιρείας υπόσχεται ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί.
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 16:50

Οι τελευταίες στιγμές του διαστημοπλοίου της Virgin Galactic

Συντάκτης:
Τις τελευταίες στιγμές του διαστημοπλοίου SpaceShipTwo της Virgin Galactic που εξερράγη στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης δείχνει σειρά φωτογραφιών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το SpaceShipTwo εξερράγη εν πτήσει, μετά την πυροδότηση του πυραυλοκινητήρα του.
«Αυτή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η Επιτροπή της τελευταίας ευκαιρίας»: Οι δραματικοί τόνοι με τους οποίους ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέσπασε την ευρεία στήριξη της Ευρωβουλής δεν μοιάζουν υπερβολικοί όταν κοιτάξει κανείς το πού βρίσκεται η ΕΕ και τους στόχους που έχει θέσει ο Λουξεμβούργιος.
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 15:50

Στο σκοτάδι το Μπανγκλαντές

Συντάκτης:
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι σήμερα, Σάββατο ολόκληρο το Μπανγκλαντές εξαιτίας μιας βλάβης που σημειώθηκε σε μια γραμμή μετάδοσης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Τεχνικοί «εργάζονται για να επιδιορθώσουν τη βλάβη», από την οποία έχουν επηρεαστεί όλες οι περιοχές που συνδέονται με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, δήλωσε ο Μασούντ Αλμπερούνι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας.
Γερμανός οδηγός φορτηγού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και έξι μηνών για τουλάχιστον 700 ένοπλες επιθέσεις σε αυτοκινητιστές, ιδίως μάλιστα συναδέλφους του επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αιτία των επιθέσεων ήταν η οργή του δράστη για την… συμπεριφορά τους στο δρόμο και η διάθεσή του, όπως ομολόγησε, «να τους τιμωρήσει».
Χωρισμένες στα δύο μοιάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Μπουρκίνα Φάσο, σχετικά με το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία της χώρας μετά την αναγκαστική παραίτηση του προέδρου Μπλεζ Κομπαορέ, ο οποίος βρισκόταν επί 27 χρόνια στην εξουσία.

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ διέψευσε ότι υπάρχει συμφωνία για εκεχειρία με τη νιγηριανή κυβέρνηση.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μελλοντικής διαπραγμάτευσης.