Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 2:15:28 πμ

Κόσμος

Δεκτός με σφυρίγματα αποδοκιμασίας έγινε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την επίσκεψη του, σήμερα Τρίτη, σε υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού, όπου πριν από δέκα χρόνια είχαν σημειωθεί βίαιες, αιματηρές ταραχές.

Θα αποσύρει ο Καναδάς τα μαχητικά του από την πολυεθνική δύναμη υπό τις ΗΠΑ που επιχειρεί σε Συρία και Ιράκ εναντίον της ISIS, όπως επιβεβαίωσε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό στην πρώτη του τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπαράκ Ομπάμα.
«Το 1%; Οχι για τα παιδιά μου». Ο τίτλος που χρησιμοποίησε σε πρόσφατο άρθρο του ο Σάιμον Κούπερ, αρθρογράφος των «Financial Times», αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει στη Βρετανία ένας δημόσιος διάλογος με στόχο να δοθεί μια απάντηση σε ένα ζήτημα που πλέον απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο: Πιο σημαντική είναι η ζωή ή καριέρα; Η ευτυχία ή ο πλούτος;
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 09:50

Κένυα: Οι πιο ξεχασμένοι πρόσφυγες του πλανήτη

Συντάκτης:
Δεν είναι μόνο ο πόλεμος, όπως αυτός που μαίνεται στη Συρία. Είναι και η φτώχεια, η πείνα, οι επιδημίες. Εφέτος ο παγκόσμιος αριθμός των προσφύγων έχει ξεπεράσει τα 59,5 εκατομμύρια ανθρώπους.
«Τώρα γνωρίζω τί σημαίνει να είναι κανείς απελπισμένος! Δεν υπάρχουν άλλα λόγια: η Τουρκία κατευθύνεται ολοταχώς προς την καταστροφή. Ακόμη και μετά από την τελευταία τραγωδία στην Άγκυρα, δεν άλλαξε τίποτα.

Δεκτός με σφυρίγματα αποδοκιμασίας έγινε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την επίσκεψη του, σήμερα Τρίτη, σε υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού, όπου πριν από δέκα χρόνια είχαν σημειωθεί βίαιες, αιματηρές ταραχές.

Με δηκτική διάθεση περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα Liberation, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα.

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει ότι έλεγε ανοησίες στο λαό όταν υποσχόταν πως οι γερμανικές αποζημιώσεις θα μείωναν το χρέος, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά λέει ότι ήταν «πολύ διστακτικός» στην πολιτική του τους τελευταίους έξι μήνες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 22:50

ΟΗΕ: Εκκληση για ηρεμία στη Μέση Ανατολή

Συντάκτης:
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν έκανε έκκληση σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους για ψυχραιμία σε επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ την Τρίτη, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η βία στη Μέση Ανατολή. Οι ελπίδες παραμένουν μικρές.
Βραζιλιάνος που μετέφερε κοκαΐνη στο στομάχι του, πέθανε σε πτήση της Aer Lingus, έχοντας υποστεί επιληπτική κρίση.

Ο άνδρας, ο οποίος πριν πεθάνει δάγκωσε επιβάτη της πτήσης που προσπάθησε να τον περιορίσει, μετέφερε στο στομάχι του περίπου 800 γραμμάρια κοκαΐνης.
H πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του βασικότερου της αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς ενόψει των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016 και προηγείται κατά είκοσι εκατοστιαίες μονάδες μία εβδομάδα μετά την τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.