Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:47:44 πμ

Κόσμος

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 14:50

Ο κυκλώνας «τέρας» έφτασε αποδυναμωμένος στο Μεξικό

Συντάκτης:
Η Πατρίσια, ο κυκλώνας «τέρας» που είχε γιγαντωθεί στο Ειρηνικό πλησιάζοντας το Μεξικό, έφτασε στην ξηρά αποδυναμωμένος ενώ είχαν ήδη απομακρυνθεί προληκτικά κάτοικοι των παράκτιων περιοχών.

Το σύστημα κακοκαιρίας έφτασε στο Μεξικό με ανέμους ταχύτητας 155 χλμ.
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 09:50

Πόλεμος και ειρήνη στην προπαγάνδα του ISIS

Συντάκτης:
Ψάρεμα στις όχθες του Ευφράτη με φόντο μαγικό ηλιοβασίλεμα. Εικόνες από παιδικές χαρές, με χαρούμενους τους πάντες, μικρούς και μεγάλους. Γυναίκες που ψήνουν ψωμί και το μοιράζουν ζεστό σε όλο το χωριό, άνδρες που τρυγάνε αμέριμνα στα αμπέλια.
Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει με ποδήλατο στη Νορβηγία από τη Ρωσία, ακολουθώντας μια διαδρομή προς την Ευρώπη την οποία θεωρούν ασφαλέστερη από το επικίνδυνο ταξίδι με βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα ή από την Λιβύη στην Ιταλία.

Η κατάσταση ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους είναι εκρηκτική, για άλλη μια φορά, τον τελευταίο μήνα. Αφορμή οι επισκέψεις ακραίων Ισραηλινών στο τέμενος του Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ. Οι Παλαιστίνιοι υποψιάζονται ότι στόχος των Ισραηλινών είναι να αλλάξει το στάτους κβο του Αλ Άκσα, που είναι ιερό για τους μουσουλμάνους.
«Εποικοδομητική» και «παραγωγική» χαρακτήρισε ο Τζον Κέρι τη συνάντηση στη Βιέννη που είχαν αντιπροσωπείες από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία που είχαν στόχο να βρουν πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία.
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 21:50

Ν.Αφρική: Συγκρούσεις φοιτητών - αστυνομίας

Συντάκτης:
Δακρυγόνα και βομβίδες κρότου - λάμψης πέταξαν σε φοιτητές στην Πρετόρια αστυνομικοί.

Οι φοιτητές πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών και απαίτησαν να τους απευθυνθεί ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν θα αυξηθούν τα δίδακτρα των πανεπιστημίων.
Δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη καταδίκασε 244 άτομα για συμμετοχή στις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί το 2013. Ανάμεσα στα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν οι καταδικασθέντες ήταν και ότι «λέρωσαν τζαμί».

Από τους 255 κατηγορούμενους, το δικαστήριο καταδίκασε τους 244.
Σαραντα δύο νεκροί και πέντε τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη στις 5 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) στη Γαλλία βόρεια της Λυόν και σε απόσταση 370 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Παρισιού.
Οι πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ευρώπη «μοιάζουν με στρατό», είπε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν. Θέλοντας να υπερασπιστεί τη σκληρή πολιτική της χώρας του και το κλείσιμο των συνόρων, ο ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι δεν μιλάμε για προσφυγική κρίση.
Ο αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρνμπουλ είπε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να μετανιώσει την εμπλοκή της Ρωσίας στη συριακή κρίση.

Ο Τέρνμπουλ είπε ότι η εμπλοκή της Ρωσίας θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο περίπλοκη από ό,τι είχε φανταστεί ο ρώσος πρόεδρος.