Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022, 4:44:40 μμ

Κόσμος

Υπέρβαση της «κακοφωνίας» στην ΕΕ και μία φωνή των «28» στην εξωτερική σκηνή θέτει ως στόχο της η νέα Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι, στην πρώτη συνέντευξη που δίνει μετά την ανάληψη καθηκόντων σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες.
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 10:50

Βραζιλία: Δυσκολότερη η δεύτερη θητεία της Ρουσέφ

Συντάκτης:
Η προεδρική εκλογή του 2014 υπήρξε μία από τις σκληρότερες στην ιστορία της Βραζιλίας με έκβαση που ακόμα και οι δημοσκόποι δυσκολεύονταν να προβλέψουν. Η νυν πρόεδρος, Ντίλμα Ρουσέφ, κατάφερε να επανεκλεγεί, αφού όμως πέρασε διά πυρός και σιδήρου.

Οι αμερικανοί πολίτες ψηφίζουν την Τρίτη, για το Κογκρέσο με το οποίο θα πρέπει να συνεργαστεί για τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας του ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε μια ενδιάμεση εκλογική διαδικασία, με αδιαφιλονίκητο φαβορί τους ρεπουμπλικάνους υποψήφιους και φόντο τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 08:50

Οι Ρεπουμπλικανοί ξανάρχονται

Συντάκτης:
Οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται να πάρουν τον έλεγχο του Κογκρέσου - κερδίζοντας και τη Γερουσία από τους Δημοκρατικούς - στις εκλογές που πραγματοποιούνται την Τρίτη στις ΗΠΑ για την ανανέωση του ενός τρίτου της Γερουσίας και ολόκληρης της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Η πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να είναι πιο βάρβαρη: αποκεφαλισμοί, σταυρώσεις, εκτελέσεις, απάνθρωπα βασανιστήρια στους παραβάτες της σαρίας.

Φρίκη και σκοταδισμός κυριαρχούν στο πρώτο «σύγχρονο χαλιφάτο», σε αυτό που ίδρυσαν τον Ιούνιο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (IS), στα εδάφη που κατέλαβαν με τα όπλα στη Συρία και στο Ιράκ.
Mία δικαστής από την Αργεντινή ζήτησε επισήμως από την Ισπανία τη σύλληψη και έκδοση 20 πρώην αξιωματούχων της χούντας του δικτάτορα Φράνκο. Λόγω της αμνηστίας που ισχύει για αυτούς στην Ισπανία δεν μπορούν να διωχθούν εντός του ισπανικού εδάφους.
H σορός του τελευταίου θύματος του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, του ινδού σερβιτόρου Ράσελ Ρεμπέλο, εντοπίστηκε σήμερα, Δευτέρα, έπειτα από σχεδόν 3 χρόνια. Η σορός εντοπίστηκε στο εσωτερικό του πλοίου κατά τη διάρκεια των εργασιών αποσυναρμολόγησης στο λιμάνι της Γένοβας.
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 00:50

Ανοιξε τις πόρτες του το 1 World Trade Center στη Νέα Υόρκη

Συντάκτης:
Δεκατρία χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο νέος πύργος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, το 1 World Trade Center, άνοιξε τις πόρτες του. Δεν ήταν επισκέπτες αυτοί που δέχτηκε τη Δευτέρα, αλλά οι πρώτοι υπάλληλοι της πρώτης εταιρίας που αποφάσισε να στεγαστεί σε ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό, αλλά με βαριά ιστορία κτίριο.
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για την οικοδόμηση 500 κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ένα σχέδιο που πρόσφατα προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των Παλαιστίνιων, όσο και της διεθνούς κοινότητας.