Quantcast
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, 8:56:11 πμ

Κόσμος

Η Ισπανία θα μετάσχει στην εκπαίδευση των ιρακινών στρατευμάτων που βρίσκονται ενώπιον της προέλασης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS), αλλά δεν θα παρέμβει στη Συρία, δήλωσε o ισπανός υπουργός Άμυνας από την Ουάσινγκτον.
Θα ήταν ένα μικρό μεν, αλλά ιστορικό βήμα για την Καθολική Εκκλησία: Τελικά όμως, ούτε η ηπιότερη στροφή προς ανοχή στους ομοφυλόφιλους δεν κατάφερε να περάσει τελικά στη σύνοδο επισκόπων στο Βατικανό -όπως επίσης ούτε το άνοιγμα σε διαζευγμένους.
Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 15:00

SOS του Νότου μετά τις τραγωδίες με μετανάστες

Συντάκτης:
«Η Μεσόγειος του ωκεανογράφου, του γεωλόγου, ακόμη και του γεωγράφου, είναι σαφής, έχει οριοθετηθεί. Τι γίνεται με τη Μεσόγειο της Ιστορίας; Αλίμονο στον ιστορικό που θα θεωρήσει ότι αρκεί να κόψει τη γενική ιστορία σε κομμάτια σύμφωνα με τις κοκκιδωτές γραμμές των γεωγραφικών συνόρων για να δει αμ.
Στις ΗΠΑ επιστρέφει το κρουαζιερόπλοιο Carnival Magic που πραγματοποιούσε ταξίδι αναψυχής στην Καραϊβική, καθώς ένας από τους επιβάτες του είναι εργαζόμενος στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Ντάλας όπου διαγνώστηκε το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 14:50

Χονγκ Κονγκ: Νέα βίαια επεισόδια με 20 τραυματίες

Συντάκτης:
Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Χονγκ Κονγκ, όπου νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν τη νύχτα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με τη μια πλευρά να κατηγορεί την άλλη για τα βίαια επεισόδια.

Δεκάδες αστυνομικοί των μονάδων καταστολής επιτέθηκαν σε ομάδα διαδηλωτών στο Μονγκόκ, πυκνοκατοικημένη ηπειρωτική συνοικία και ένα από τα τρία σημεία που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές εδώ και τρεις εβδομάδες στην πρώην βρετανική αποικία.

Μπορεί το Τείχος του Βερολίνου να είχε ανεγερθεί από τις αρχές τις Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας για να εμποδίζονται οι αποδράσεις στην Δύση, όμως αυτό δεν εμπόδισε κάποιους πιο εφευρετικούς αλλά και θαρραλέους Ανατολικογερμανούς να αποπειραθούν να διαφύγουν από το καταπιεστικό καθεστώς διαμέσου όχι της χερσαίας, αλλά της υδάτινης οδού: από την Βαλτική θάλασσα.

Μέχρι σήμερα τον γνωρίζαμε ως τον µετρ του δικαστικού θρίλερ, έχοντας αφήσει τα διαπιστευτήρια του με μυθιστορήματα όπως Η Φίρµα, Ο Πελάτης και Τhe Pelican Brief, που μεταφέρθηκαν και στο σινεμά.

Κέρινα ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β', του Ιουστινιανού, του Περσέα και του Τσάρου Σαμουήλ έχουν τοποθετηθεί στο νέο αρχαιολογικό μουσείο που εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Σκόπια.

Τα κέρινα αυτά ομοιώματα, που είναι σε φυσικό μέγεθος, παραγγέλθηκαν στη Ρωσία.
Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 12:50

Κομπάνι: Η καταστροφή όπως φαίνεται στο δορυφόρο

Συντάκτης:
Την καταστροφική κατάσταση που επικρατεί στο Κομπάνι καταγράφουν με τον πιο ψυχρό μεν αλλά σαφή τρόπο οι δορυφορικές εικόνες από την πόλη στην τουρκοσυριακή μεθόριο: Η σύγκριση φωτογραφίων πριν την επίθεση της τζιχαντιστικής ISIS με εκείνες μετά δείχνει τα κατεστραμμένα κτίρια, τους κρατήρες που αφήνουν οι εκρήξεις και τις οχυρώσεις μέσα και γύρω από την πόλη.
Το ΡΚΚ, που ιδρύθηκε το 1978 στην Τουρκία, ξεκίνησε ως ένα τυπικό μαρξιστικό-λενινιστικό απελευθερωτικό κίνημα που χρησιμοποιούσε τον ένοπλο αγώνα για να προωθήσει τον στόχο του, δηλαδή την ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.