Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 1:56:05 πμ
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 08:40

Επέμεινε και έπεισε και το κόμμα του

Σε πολιτικά σενάρια ερήμην της ουσίας όσων διαμείφθηκαν στη Βουλή αναμείχθηκε το όνομα του Κώστα Κιλτίδη, με αφρμή τις θέσεις που εξέφρασε κατά τη συζήτηση και την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αναδασώσεις σε καμένα το 2009  εδάφη της Αττικής. Ο κ. Κιλτίδης αρχικά και χωρίς να υπάρχει σαφής άποψη στη Ν.Δ. και προπάντων συνεννόηση δήλωσε ότι θα καταψηφίσει επί της αρχής  το νομοσχέδιο. Ωστόσο η επίσημη Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι θα το υπερψηφίσει
Το γεγονός θα καταγράφονταν στα «ψιλά» των εφημερίδων καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ένας βουλευτής εκφράζει διαφορετική άποψη από την επίσημη του κόμματός του στη βουλή, αν δεν ερμηνεύονταν υπό το φως της εσωκομματικής συγκυρίας στη Ν.Δ. αφού όπως είναι γνωστό κ.  Κιλτίδης πρωταγωνίστησε στον αγώνα εκλογής της κ. Μπακογιάννη τον περασμένο Νοέμβριο.
Έλαβε λοιπόν διαστάσεις, αποτέλεσε τον κεντρικό καμβά σεναρίων και οδήγησε τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Ο κ. Κιλτίδης από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι θα πειθαρχήσει στη ¨γραμμή» του κόμματος, αφού ετέθη θέμα κομματικής πειθαρχίας. Ωστόσο επί της ουσίας του όλου θέματος εμμένει στη δική του άποψη, την οποία μάλιστα δημοσιοποιεί.
Και με την επιμονή του επί των ουσιωδών άρθρων του νομοσχδίου, έπεισε την ηγεσία της .Δ και θα καταψηφίσει τα δυο άρθρα όπου και δικές του ουσιώδεις ενστάσεις.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του δημοσιεύουμε ακριβώς κάτω και προτρέπουμε τους αναγνώστες να τη μελετήσουν για να σχηματίσουν δική τους άποψη.