Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 8:00:04 μμ
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 19:46

Ερώτηση Κ. Κιλτίδη για δασικούς συνεταιρισμούς

kiltidis


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής για τη λειτουργία των δασικών συνεταιρισμών, στην οποία αναφέρει:
Κα Υπουργέ
Σας έχει κοινοποιηθεί διαμαρτυρία του Σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας-Θράκης και Θεσσαλίας. Προσυπογράφοντας το περιεχόμενο και τις προτάσεις, σας υπενθυμίζω ότι είναι ώριμη η αλλαγή του Π.Δ. 126/86 περί δασικών συνεταιρισμών, αφού είχαν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις προ 2ετίας.
Βεβαίως υφίσταται το μείζον ζήτημα, της λειτουργίας των δασικών υπηρεσιών, αφού δεν υπάρχουν μελέτες για την διαχείριση των δασοσυστάδων. Οι δράσεις του ΕΣΠΑ 2007-2013 για δασοτεχνικά έργα και τους αντίστοιχους συνεταιρισμούς, που για πρώτη φορά υπήρξε πρόβλεψη για γενναία χρηματοδότηση, καθυστερούν δραματικά.
Οι αλλαγές στην δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθιστούν πλέον αναγκαίες, όσο ποτέ, τις τροποποιήσεις στη σύνθεση και λειτουργία των δασικών συνεταιρισμών. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν οι πραγματικοί δασόβιοι και παραδασόβιοι κάτοικοι και να ασκηθεί ουσία αναγεννητική δασική πολιτική.
Γι’ αυτό κυρία Υπουργέ ερωτάσθε: Προτίθεσθε να ολοκληρώσετε την αναληφθείσα προ 2ετίας πρωτοβουλία για αλλαγή του Π.Δ 126/86 και του νόμου 2810/2000, εις όφελος των δασόβιων και παραδασόβιων κατοίκων και προστασίας των δασών;