Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 2:50:22 πμ
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 11:19

Η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ χαιρετίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών του νομού μας. «Οι αγρότες κινητοποιούνται από την αγανάκτηση για τα απούλητα σιτηρά που συσσωρεύονται στις αποθήκες, από την καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων του 2009 και από τις άδικες εκτιμήσεις για την ξηρασία του 2007. Καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των αγροτών του νομού Κιλκίς.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες να δυναμώσουν το κίνημα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες.
Για τα οξυμένα προβλήματα, για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες τεράστιες ευθύνες έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνδιαμόρφωσαν, ψήφισαν και εφαρμόζουν στη χώρα μας την ΚΑΠ και τις αναθεωρήσεις της. Μεγάλες ευθύνες έχουν και τα κόμματα που θεωρούν μονόδρομο την ΕΕ και την ΚΑΠ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ ασκώντας ανούσια κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για διαπραγματευτική-διαχειριστική ανικανότητα και όχι για την ουσία της αντιαγροτικής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των καρτέλ που ληστεύουν την αγροτιά, τα λαϊκά στρώματα, εκμεταλλεύονται την εργατική τάξη.
Στο αγροτικό κίνημα συγκρούονται δυο γραμμές.
Η πρώτη, που εκπροσωπείται από τις ηγεσίες της ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ – ΠΑΣΕΓΕΣ και τα ηγετικά αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Αυτή εκφράζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών, συμμετέχει στη διαμόρφωση της ΚΑΠ ως «κοινωνικός εταίρος», υπονομεύει τις κινητοποιήσεις στο πιο κρίσιμο σημείο τους. Οι μεγαλοαγρότες και αρκετοί μεσαίοι αγρότες ελπίζουν ότι όλοι μαζί θα επωφεληθούν από το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς. Αυτό τον στόχο υπηρετούν οι θέσεις για το «μητρώο αγροτών» και την στήριξη των «κατά κύριο επάγγελμα αγροτών».
Η δεύτερη γραμμή, που εκπροσωπείται από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ συγκρούεται με την ΚΑΠ και τον ΠΟΕ, εκφράζει τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η γραμμή πάλης, τα αιτήματα των δυνάμεων της ΠΑΣΥ απαντούν στις σημερινές ανάγκες συμβάλλοντας στο άνοιγμα του δρόμου ανάπτυξης που θα υπηρετεί τους μικρομεσαίους αγρότες και τις οικογένειες τους. Η ενίσχυση αυτής της γραμμής και η αποδυνάμωση του συνδικαλισμού της υποταγής, θα δώσει ώθηση στην οργάνωση της αγροτιάς, στην δημιουργία μαζικών, ισχυρών αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα και θα συμβάλει στην ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος, στην αποτελεσματικότητα της πάλης.
Η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι κομμάτι μιας συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που καταδικάζει στην ανέχεια και στην ανεργία τους εργαζόμενους, χρεοκοπεί τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες, καταστρέφει το περιβάλλον, υπονομεύει τη δημόσια υγεία με τα αλλεπάλληλα διατροφικά σκάνδαλα, ανοίγει την ψαλίδα των τιμών του παραγωγού και καταναλωτή και εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία.

Υπάρχει διέξοδος
Υπάρχει διέξοδος και βρίσκεται στην προώθηση της κοινής συμμαχίας , με στόχο την λαϊκή εξουσία, για να οργανωθεί η οικονομία με κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και να εφαρμοστεί φιλοαγροτική πολιτική με κύρια χαρακτηριστικά:
- Την ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και θα ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του λαού μας.
- Θα στηρίζεται στις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών.
- Θα σέβεται το περιβάλλον και θα προστατεύει την δημόσια υγεία.
- Θα αντιμετωπίζει τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου μέσα από αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και αποκεντρωμένα συστήματα υγείας, πρόνοιας και παιδείας.
- Θα αναβαθμίζει κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά την ύπαιθρο.
Η ουσιαστική συζήτηση των συμπερασμάτων της κινητοποίησης σε κάθε χωριό, σε κάθε αγροτικό σύλλογο που θα εμπλουτίσει την πείρα, θα δώσει νέα δύναμη στους αγώνες. Οι κομουνιστές ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς, στην πρώτη γραμμή της πάλης».