Quantcast
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023, 11:56:13 μμ
Κυριακή, 26 Απριλίου 2009 14:39

Κάθε γαλάζια ψήφος του 2007 που «λοξοδρομεί» πάει στον Παπανδρέου

«Ακόμα και με τις υστερήσεις ή τα λάθη μας εμείς στη νέα Δημοκρατία είμαστε πολιτικά και επιχειρησιακά καλύτεροι από τους άλλους» διακήρυξε από το Κιλκίς ο πρώην υπουργός, βουλευτής του νομού Σάββας Τσιτουρίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά μ.μ.ε χθες τα μεσημέρι.

«Ακόμα και με τις υστερήσεις ή τα λάθη μας εμείς στη νέα Δημοκρατία είμαστε πολιτικά και επιχειρησιακά καλύτεροι από τους άλλους» διακήρυξε από το Κιλκίς ο πρώην υπουργός, βουλευτής του νομού Σάββας Τσιτουρίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά μ.μ.ε χθες τα μεσημέρι.
Ενόψει των ευρωεκλογών ο κ. Τσιτουρίδης απηύθυνε μήνυμα πρόσκληση προς όλους τους πολίτες, αλλά ιδιαίτερα σε όσους ψήφισαν τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2007, όταν στο νομό έλαβε 46,87%, να την ξαναψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου ώστε η κυβέρνηση να πάρει την ανάσα, τον «αέρα»  για να  ανταποκριθεί καλύτερα στο έργο της που θα κριθεί, όπως είπε, το 2011. Οι ευρωεκλογές όμως θα στείλουν πολιτικά μηνύματα, επανέλαβε ο πρώην υπουργός.
«Κάθε ψήφος των Νεοδημοκρατών που δεν θα πάει στη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, να γνωρίζουν ότι έμμεσα ή άμεσα θα πάει στον Γιώργο Παπανδρέου» επισήμανε ενώ τόνισε πολλές φορές ότι τον Ιούνιο δεν κρίνεται η κυβέρνηση, αλλά ένα θετικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές θα της δώσει την άνεση, τον «αέρα» για να συνεχίσει ένα έργο, σύμφωνα με το πρόγραμμά της, που επιβαρύνεται από τη διεθνή κρίση.
Τοπικά ο κ. Τσιτουρίδης προσκάλεσε ώστε να επαναληφθεί, ει δυνατόν και καλύτερο, το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2007 και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, κάτι που θεωρεί ως ρεαλιστικό στόχο εφόσον βέβαια αγωνιστούν όλα τα στελέχη προς την κατεύθυνση της νίκης.
Ο κ. Τσιτουρίδης προέβλεψε από την «δυσάρεστη υπόθεση Παυλίδη ο τόπος δεν θα πάει εκλογές» καθώς μάλιστα κανείς πολίτης δεν τις θέλει, ενώ για την αντιμετώπιση της  διεθνούς οικονομικής κρίσης κάθε άλλο παρά εκλογές χρειάζεται ο τόπος.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2011 καθώς του χρόνου κατά την προεδρική εκλογή «δεν θα εκδηλωθεί από καμιά πλευρά η πολιτική μωρία που θα οδηγούσε τον τόπο σε εθνικές εκλογές».
Για την υστέρηση του κόμματος στις δημοσκοπήσεις απέδωσε τα αίτια αφενός στην κόπωση του εκλογικού σώματος, επέκεινα στα λάθη, τις παραλείψεις και στις καθυστερήσεις και κατά τρίτον στο έλλειμμα ενημέρωση του λαού για το κυβερνητικό έργο. ‘Έχουμε έργο να παρουσιάσουμε, δεν το πράξαμε και είναι δική μας υποχρέωση απέναντι και στην παράταξη και στους πολίτες να τα κάνουμε.» τόνισε και ανήγγειλε πως ο ίδιος αλλά και τα άλλα στελέχη του κόμματος θα πράξουν το χρέος του στον τομέα αυτό.
Ο κ. Τσιτουρίδης απάντησε και σε ερωτήματα τοπικής φύσης. Ειδικότερα όταν τον ρωτήσαμε πως εκτιμά το ενδεχόμενο να βρεθεί ο κ. Συμπιλίδης στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. απάντησε ότι ο ίδιος θέλει «το ψηφοδέλτιο να συγκροτηθεί από τους αξιότερους και από εκείνους που μπορούν το 46,8 % του 2007 να το αυξήσουν σε 47,8% στις εκλογές του 2011. Κάθε άξιος και κάθε στέλεχος που πιστεύει στο πρόγραμμα της Ν.Δ είναι ευπρόσδεκτος. Κανένα πρόβλημα» τόνισε και έκανε ειδική μνεία για τα νέα στελέχη που είναι ευπρόσδεκτα για να αγωνιστούν με τους παλαιότερους ώστε η Ν.Δ. να πετύχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.
Αλλά επί των ειδικών τοπικών προβλημάτων θα επανέλθουμε.


Δυο εκδηλώσεις σε
Θεσσαλονίκη -
Κιλκίς
Ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης εξήγγειλε ότι στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, ενόψει των ευρωεκλογών, οργανώνει δυο εκδηλώσεις.
Την Παρασκευή 8 Μαϊου στο ξενοδοχείο ΠΟΡΤΟ ΠΑΛΑΣ της Θεσσαλονίκης θα μιλήσει στους ετεροδημότες μας Κιλκισιώτες που ζουν στη συμπρωτεύουσα. Θα μιλήσει επίσης και ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Βάκης Φραντζής.
Την Κυριακή 17 Μαίου στο συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς θα προσκαλέσει όλα τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης της Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς και ύστερα από εισήγησή του θα επιδιώξει πλήρη και εξαντλητικό διάλογο για όλα τα θέματα.
Το κύριο θέμα της ομιλίας του κ. Τσιτουρίδη σε Κιλκίς και σε Θεσσαλονίκη είναι: « Τι Ευρώπη θέλουμε- Το νόημα και η σημασία των ευρωπαϊκών εκλογών»