Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022, 9:59:35 μμ
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 19:22

Κεντρική ομιλία Γιώργου Γεωργαντά στην απονομή των βραβείων «Οι Χρυσοί Πρωταγωνιστές της Δεκαετίας 2010-2020»

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς απηύθυνε χθες την κεντρική ομιλία στην απονομή των βραβείων επιχειρηματικότητας «ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 2010-2020», όπου βράβευσε την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε., ως την πιο σημαντική και ανθεκτική εταιρεία της αγοράς την τελευταία δεκαετία.

 

Τα βραβεία - θεσμός στο ελληνικό επιχειρείν «ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2010-2020», τα οποία τίθενται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επιβραβεύουν την προσπάθεια των σημαντικότερων ελληνικών εταιρειών, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά τους στην οικονομία της χώρας.

Ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, συνεχάρη τις βραβευμένες εταιρείες για την αναπτυξιακή τους δυναμική, την εξωστρέφεια και την εξαγωγική τους δραστηριότητα, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η δημιουργία ενός σταθερού, φιλικού και ασφαλούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος υπήρξε εξ' αρχής πρώτη πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά. «Προτεραιότητα, η οποία γίνεται ήδη πράξη».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός «δεν είναι τυχαίο, πως εν τω μέσω της πανδημίας, μέσα στην αβεβαιότητα και την αστάθεια που βυθίστηκε ολόκληρος ο κόσμος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η Ελλάδα προσέλκυσε επενδύσεις από εταιρείες- κολοσσούς. Επενδύσεις οι οποίες αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη, ότι η Ελλάδα είναι αξιόπιστος εταίρος και ελκυστικός επενδυτικός προορισμός».

Τέλος, ο Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στην ανοικοδόμηση της οικονομίας, στην εποχή μετά την πανδημία, ενώ υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης, το κράτος να αποτελεί πλέον επιταχυντή και όχι εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα.