Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 5:50:22 μμ
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 13:00

Κιλτίδης και Μαρκογιαννάκης δηλώνουν «παρών» στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

kiltidis


Δύο βουλευτές ανακοίνωσαν την Τρίτη την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο κόμμα, την ίδρυση του οποίου αναμένεται να ανακοινώσει η Ντόρα Μπακογιάννη στις 21 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Κώστα Κιλτίδη, οι οποίοι μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ALTER επανέλαβαν ότι είναι δεδομένη η επιθυμία τους να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος.
«Στις προθέσεις μου είναι στις 21 του μηνός να είμαι εκεί και να υπογράψω» δήλωσε ο βουλευτής Χανίων Χρ.Μαρκογιαννάκης, ο οποίος προσδιόρισε πως το νέο κόμμα τοποθετείται «στον ευρύτατο χώρο της Κεντροδεξιάς, χωρίς να είναι περιορισμένο στα στενά όρια που επιχειρεί να περιορίσει την νέα ΝΔ ο κ. Σαμαράς».
Ερωτηθείς αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι βουλευτές, απάντησε πως δεν μπορεί να πει, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει. «Θα μιλήσει ο καθένας για τον εαυτό του» ανέφερε και σημειώσε πως δεν γνωρίζει το όνομα του νέου κόμματος.
Στην ίδια εκπομπή ο Κώστας Κιλτίδης δήλωσε πως είναι δεδηλωμένη η πρόθεσή του εδώ και μήνες να ενταχθεί στο νέο κόμμα.
«Η κ. Μπακογιάννη προκαλείται από τη μοίρα της να επιχειρήσει την αναγέννηση της ευρείας Κεντροδεξιάς παράταξης και έχω θέσει εαυτόν σε αυτή την ευρεία Κεντροδεξιά παράταξη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, με όσους αγώνες και όποια πολιτική παιδεία μου χάρισε ο Θεός, για την πατρίδα, σ' αυτήν την προσπάθεια, που ήδη έχει ανακοινωθεί από την κ. Μπακογιάννη».
Την ίδια ώρα αναπτύσσεται έντονη φημολογία και για άλλους βουλευτές και στελέχη από όλο το πολιτικό φάσμα, που φέρονται να σκέπτονται να ενταχθούν στο νέο κόμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός της ΝΔ Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θ.Κοτσώνης κινούνται ήδη σε αυτή την κατεύθυνση και δεν αποκλείεται στις 21 Νοεμβρίου να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος. Ακούγεται επίσης και το όνομα του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ μίλησε θετικά για το υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ.Σγουρό, ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.
«Είχε μια θητεία μεγάλη στη νομαρχία που αντικειμενικά τουλάχιστον εγώ το λέω, δεν ήταν κακή» είπε.
Εν τω μεταξύ, ο μηχανισμός της Ντ.Μπακογιάννη εργάζεται πυρετωδώς για την 21η Νοεμβρίου, οπότε θα ανακοινωθεί το όνομα, το σύμβολο και η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος, στο θέατρο Μπάντμιντον.
Στελέχη πραγματοποιούν επαφές σε όλη την Ελλάδα και στόχος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου βρίσκεται το γραφείο της κ. Μπακογιάννη, είναι στις 21 του μηνός να πετύχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση.
Μάλιστα υπάρχει ήδη και site στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.21noemvriou.gr, όπου μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για την εκδήλωση που θα γίνει στο θέατρο Μπάντμιντον.