Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 2:41:13 μμ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:16

Ξεκινάμε από Δευτέρα το έργο της ανόρθωσης

Με μια πρωτοφανή σε όγκο συγκέντρωση πολιτών, αναμφίβολα τη μεγαλύτερη ανοιχτή συγκέντρωση στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο, στην οποία περίσσευε ο ενθουσιασμός του κόσμου για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτώβρη, κορυφώθηκε σ’ επίπεδο νομού η προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου βουλευτή Γιώργου Φλωρίδη. Η συγκέντρωση, που έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα νίκης, πραγματοποιήθηκε τη  Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στο Κιλκίς, σε μεγάλο τμήμα της 21ης Ιουνίου στο ύψος του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού, ο οποίος πραγματοποίησε μια απ’ τις γνωστές για τον δυναμισμό και του υψηλού επιπέδου πολιτικό λόγο ομιλίες του.
Ο κ. Φλωρίδης ξεκίνησε με τιμητικές αναφορές στον εκλιπόντα μητροπολίτη Κιλκίς, κυρό Απόστολο, εξαίροντας το έργο και την προσφορά του στον τόπο μας. Επανερχόμενος στα εγκόσμια-όπως χαρακτηριστικά είπε-εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αναφερόμενος κυρίως σε θέματα οικονομίας και ηθικής στην πολιτική.
«Η Ελλάδα που παραλαμβάνουμε δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτήν που παραδώσαμε το 2004», είπε ο κ. Φλωρίδης, τονίζοντας ότι η ΝΔ έφερε στα πρόθυρα της διάλυσης την οικονομία, εφαρμόζοντας πολιτικές υπέρ των συμφερόντων της ολιγαρχίας κι εναντίον των λαϊκών στρωμάτων.
«Το ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει πολιτική επανεκκίνησης της οικονομίας και όχι παγώματος όπως η ΝΔ. Παντού νέα έργα, δημιουργία θέσεων εργασίας, κυκλοφορία χρήματος στις αγορές, αντί για εφαρμογή περιοριστικής πολιτικής», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, τόνισε η προτροπή του κόσμου προς τον πρόεδρο ήταν «κάνε ότι κι ο πατέρας σου ο Ανδρέας, για να φάει ψωμάκι ο κόσμος!»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει απ’ τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, για να πετύχει θα πρέπει να πείσει όλους τους Έλληνες ότι θα διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο χρήμα κι ότι θα ανακατανείμει τον πλούτο και τα βάρη με δικαιοσύνη. «Αυτό είπα στον πρόεδρο μας μετά τις ευρωεκλογές. Την πίστωση χρόνου μετά τη νίκη μας, θα την έχουμε. Αρκεί να πείσουμε ότι δεν θα φάμε τα λεφτά κι ότι θα εφαρμόσουμε πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης» είπε ο πρώην υπουργός.
Αναφερόμενος στο νομό μας, ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε σε σειρά προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της ΝΔ και έργων που μένουν στάσιμα. Υπογράμμισε ότι η ΝΔ κατήργησε τα ευνοϊκά κίνητρα για νέες επενδύσεις, απομάκρυνε το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, συντέλεσε με τη πολιτική της στον μαρασμό του ΤΕΙ, παράτησε το κολυμβητήριο του Κιλκίς, άφησε ανολοκλήρωτη την 3η πτέρυγα του Νοσοκομείου και δεν ξεκίνησε επί των ημερών της ούτε ένα μεγάλο έργο.
«Έχω την αίσθηση ότι θα βρω τα μεγάλα έργα του νομού μας εκεί που τα άφησα το 2004. Υπόσχομαι όμως ότι επί των ημερών μας όλα θα ολοκληρωθούν, ενώ θα ξεκινήσουν νέα, όπως η 4η πτέρυγα του Νοσοκομείου μας», είπε ο πρώην υπουργός καταχειροκροτούμενος.
Ολοκληρώνοντα την ομιλία του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε μέσα σε θερμές εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου προς το πρόσωπο του «Ζητώ την στήριξη σας όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά επειδή όλα αυτά τα χρόνια τίμησα την ταπεινή καταγωγή μου κι εσάς τους συμπατριώτες μου. Διαχειρίστηκα ως υπουργός μεγάλα κονδύλια απ’ το δημόσιο πλούτο της χώρας κι έχω την περηφάνια να κυκλοφορών παντού με το μέτωπο καθαρό και να σας κοιτάζω στα μάτια. Εγώ δεν είμαι σαν κάτι υπουργούς που λένε ότι ηθικό είναι το νόμιμο, και παραδίδουν μαθήματα φοροδιαφυγής. Είμαι περήφανος για τη διαδρομή μου και θα συνεχίσω να κάνω κι εσάς για την επιλογή σας προς το πρόσωπο μου. Μαζί θα συνεχίσουμε το έργο και την προσφορά προς τον τόπο μας».