Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 2:29:42 πμ
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 14:33

Μόνο η Ντόρα μπορεί μια ισχυρή Κεντροδεξιά

kiltidis


Ο Κώστας Κιλτίδης το αποκάλυψε στους Κιλκιδιώτες δημοσιογράφους, όταν σχεδόν το σύνολο των αθηναϊκών μμε τον παρουσίαζαν έτοιμο να ενταχθεί στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. «Εγώ θα παραμείνω ανεξάρτητος. Η μοναδική περίπτωση να αλλάξει η στάση μου αυτή είναι η δημιουργία ενός ισχυρού κεντροδεξιού κόμματος, ικανού να διεκδικήσει την εξουσία» είχε απαντήσει.
Τέσσερις μήνες αργότερα σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ 99,5, ο Κώστας Κιλτίδης κατονομάζει την Ντόρα Μαπκογιάννη ως τη μόνη πολιτικό από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό που δύναται να ανασυνθέσει την ευρύτερη κεντροδεξιά.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Κιλτίδης πρόσθεσε ότι κανένας κομματικός μηχανισμός δεν μπορεί πια να συγκινήσει, αν και αυτό είναι αναγκαίο για να λειτουργήσει η κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Χαρακτήρισε τα κόμματα αποστεωμένους οργανισμούς, ενώ αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την χαρακτήρισε «μικρή Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά».
Ερωτηθείς εάν ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μπορεί να παίξει ρόλο στην ανασύνθεση της Κεντροδεξιάς, απάντησε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί εικασία από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Καραμανλής αποχώρησε.
Αναφορικά με τη δήλωση του Γιάννη Μανώλη, πριν από λίγες ημέρες, ο οποίος είπε ότι όσοι απομακρύνθηκαν από τη ΝΔ εξαιτίας του Βατοπεδίου, πρέπει να επιστρέψουν, αν δεν προκάλεσαν με την συμπεριφορά τους, ο κ. Κιλτίδης τόνισε ότι ουδέποτε ενεπλάκη στην υπόθεση, ουδέποτε είχε σχέση και πανηγυρικά δικαιώθηκε.
«Τέτοια χατίρια πολιτικής ηθικής δεν κάνω» είπε και συμπλήρωσε ότι εκείνος έφυγε, δεν διεγράφη από τη ΝΔ. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι ο κ. Μανώλης δεν είναι ο καταλληλότερος για να κάνει τέτοιες δηλώσεις.
Οι δηλώσεις αυτές του κ. Κιλτίδη προκάλεσαν πανελλήνια αίσθηση και πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν και τις δηλώσεις αυτές με το υπό ίδρυση πολιτικό κόμμα που σχεδόν έχει εξαγγείλει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Και όπως είναι προφανές ένα παρόμοιο κόμμα που θα ανασυνθέτει την κεντροδεξιά παράταξη θα πληρούσε τις πολιτικές προδιαγραφές ώστε να εγκαταλείψει ο κ. Κιλτίδης την ανεξαρτησία του, εντασσόμενος σε αυτό.
Αλλά περί αυτών μέλλονται εξελίξεις μετά τον Νοέμβριο.