Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 2:59:47 πμ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:14

Νίκη του ΠΑΣΟΚ ανάδειξη της Παιονίας

Ηταν η πρώτη φορά στην προεκλογική αυτή περίοδο που το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ενωμένο κι αυτό έγινε στην προεκλογική ομιλία του Δημήτρη Μουζούρη, στην πλατεία της Γουμένισσας, όπου ήταν παρόντες, μετά από πρόσκληση του ομιλητή, οι συνυποψήφιοί του, Θ. Παραστατίδης και Γ. Φραγγίδης, ο γραμματέας της Ν.Ε. Λεωνίδας Δημητριάδης και τα στελέχη Σάββας Τσολάκης και Γιώργος Ζώτος, ενώ ο κ. Φλωρίδης απέστειλε μήνυμα.
Την ενότητα αυτή τόνισε και η γραμματέας της δημοτικής οργάνωσης Γουμένισσας του ΠΑΣΟΚ, Αντωνία Κέζου, η οποία προλόγισε τον κ. Μουζούρη.
Κατάμεστη από κόσμο ήταν η πλατεία της Γουμένισσας, με τους κατοίκους της περιοχής να τιμούν την παρουσία του δικού τους ανθρώπου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Μουζούρης με την ομιλία του δικαιολόγησε το πλούσιο βιογραφικό του και τις σπουδές του στις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες, αφού είχε ένα συγκροτημένο λόγο, με επιχειρήματα και στοιχεία, στηλιτεύοντας την πολιτική της Ν.Δ. και αναδεικνύοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την οικονομική κρίση.
«Είμαστε πάλι εδώ, μετά  από 5 ½  χρόνια για να δεχθούμε την λαϊκή εντολή για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. Είναι η μεγάλη στιγμή της λαϊκής εντολής. Η πεμπτουσία της δημοκρατικής διαδικασίας. Η φωνή του λαού θα δώσει πάλι στο ΠΑΣΟΚ την εντολή να κυβερνήσει την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μουζούρης στο ξεκίνημα της ομιλίας του.
«Το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι οι διαφορετικές πολιτικές των δυο κομμάτων», σημείωσε και παρουσίασε τις αλήθειες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, «που βρίσκεται σε παρακμή, οι δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις ακυρώθηκαν, η χώρα έχασε σε δύναμη και κύρος, γίναμε οι φτωχοί συγγενείς, από Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η οικονομία καταρρέει. Οι δείκτες και το Κοινωνικό Κράτος καταρρέουν. Μόνο το πελατειακό Κράτος είχε μεγάλη κίνηση. Η διαφθορά θριάμβευσε. Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και φτωχοί φτωχότεροι. Η Ν.Δ. κατέρρευσε και ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε».
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Μουζούρης τόνισε: «Καλούμαστε για άλλη μια φορά να αλλάξουμε τη σημερινή κατάσταση. Να βάλουμε την χώρα σ’ ένα κλίμα δημιουργίας και προόδου. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Είμαστε εδώ για το μέλλον της χώρας. Είμαστε η ελπίδα. Ρήξεις, τομές και νέα νοοτροπία πρέπει να είναι οι άξονες της πολιτικής μας δράσης».
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις μεγάλες προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Εθνικής Ανάτασης με όραμα – με άμεσα μέτρα σε οικονομία και Κράτος, στην πολιτική της ενότητας ηγεσίας και λαού, που διασφαλίζεται μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο με όλα τα πολιτικά κόμματα και στο Γεώργιο Α. Παπανδρέου φορέα ενός άλλου πολιτικού πολιτισμού.
Ο κ. Μουζούρης έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στο όραμά του για την ανάδειξη της Παιονίας και των ανθρώπων της. Κι αυτόν ακριβώς το ρόλο παίζει και η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και ζήτησε από τους Παίονες να στηρίξουν με την ψήφο τους την υποψηφιότητά του, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτό και νέους ανθρώπους της περιοχής ν’ ασχοληθούν με την πολιτική και ν’ αναδειχθούν.