Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 11:55:29 μμ
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 13:01

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν κρίνονται από το μνημόνιο»

kouvelis


Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου ήλθε στο Κιλκίς ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κ. Φώτης Κουβέλης. Συνοδευόμενος από τη Νομαρχιακή Επιτροπή και μέλη του κόμματος επισκέφτηκε το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Τερζίδη, όπου ενημερώθηκε για τα κυριότερα προβλήματα του Δήμου και για τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις του νέου διευρυμένου Δήμου Κιλκίς, όπως αυτός προβλέπεται βάσει του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Η συζήτηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα αλληλοκατανόησης.
Ο κ. Κουβέλης παραχώρησε στη συνέχεια συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ανέλυσε τις θέσεις του κόμματός του σχετικά με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και την οικονομική κρίση.
Τόνισε ιδιαίτερα ότι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν μπορεί να έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο για δύο κυρίως λόγους.
Αφενός μεν όλοι οι Έλληνες είναι κατά του μνημονίου και ως εκ τούτου δεν έχουμε χρεία δημοψηφισμάτων, αφετέρου δε τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης Ά και Β΄ βαθμού είναι ιδιαίτερα οξυμένα εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης. Εξάλλου ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις που επικαλούνται τον «αντιμνημονιακό» χαρακτήρα των επερχόμενων εκλογών έχουν εντελώς διαφορετικά προγράμματα τόσο για τους Δήμους, όσο και για τις Περιφέρειες.
Σχετικά με την οικονομική κρίση τόνισε τις θέσεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο.
- Καταδικάζουμε τη μονόπλευρη λιτότητα εις βάρος της μισθωτής εργασίας.
- Ζητούμε την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.
- Υποστηρίζουμε έναν ευέλικτο δημόσιο τομέα χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
- Στηρίζουμε την ανάπτυξη του τόπου μέσα από τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης με διαφάνεια και σεβασμό στους θεσμούς.
Στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψήφιους στο υποστηριζόμενο από το κόμμα Περιφερειακό ψηφοδέλτιο για την Κεντρική Μακεδονία με επικεφαλής την Ασημίνα Ξηροτύρη.
Η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης του Νομού Κιλκίς Αναστασία Κωνσταντινίδου παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού «ΔΗΜοκρατία // Οικολογία // Συμμετοχή» γενικά για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς επίσης και για το Νομό Κιλκίς ειδικότερα.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του Νομού που είναι η αποκατάσταση της λίμνης Δοϊράνης και η προστασία του Αξιού ποταμού από τις ανέλεγκτες αμμοληψίες και τη μόλυνση. Επίσης, ως τρίτο μεγάλο πρόβλημα ανέφερε το θέμα της πλήρους αξιοποίησης των εγκαταστάσεων που στεγάζουν το ΤΕΙ, μέσα από τη στήριξη της σήμερα λειτουργούσας σχολής, αλλά και μέσα από τη διερεύνηση ύπαρξης δυνατότητας στέγασης και μιας δεύτερης σχολής ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη.
Τέλος, επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο του υποστηριζόμενου από τη Δημοκρατική Αριστερά δημοτικού συνδυασμού «ΚΙΛΚΙΣ, ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Τερζίδη.