espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 11:13:19 μμ

Πολιτική

Μαζί με τις αυτονόητες θερμές ευχές για υγεία και προκοπή, δεχθείτε τις ειλικρινείς προθέσεις για συμπόρευση σε κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση της δύσκολης αλλά και με πολλές ευκαιρίες εποχή μας. Ο συνδυασμός " ΟΡΑΜΑ και ΔΡΑΣΗ" αποτελεί πλέον τον εκφραστή των προσδοκιών των  Κιλκισιωτών  και των κατοίκων των χωριών μας.

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008 08:53

Κάλαντα από όλη την Ελλάδα στους πολιτικούς

Συντάκτης:

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα και τα παιδιά τους άκουσαν τα κάλαντα από την παιδική χορωδία του Δήμου Αθηναίων και τη Φιλαρμονική, που τη συνόδευε ο πρόεδρος των μουσικών συνόλων του δήμου κ. Γιώργος Κατσαρός. Το ζεύγος Καραμανλή άκουσε, ακόμη, κάλαντα από την Ορεστιάδα, τα Δωδεκάνησα και αθηναϊκά κάλαντα, ενώ μετά μοίρασε στα παιδιά της χορωδίας και στους μουσικούς της φιλαρμονικής «γούρια».

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008 08:50

Δράση “Αέροπου”

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 209 και ώρα 8.30 μ.μ., ο “Αέροπος” θα κόψει την πίτα του, στη Ναυτική Διοίκηση (δίπλα στο παλατάκι), που παραχωρεί ευγενώς ο διοικητής-πλοίαρχος, κ. Δημήτριος Τσαϊλάς. Στη χρονιά που πέρασε έγινε ένα σημαντικό βήμα για να μπορέσει ο Σύλλογος να βρει λύση για το οικονομικό πρόβλημα, με απώτερο σκοπό να αυξήσει τον αριθμό των σχολείων στα Βαλκάνια, όπου διδάσκονται τα ελληνικά.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:22

Ηχηρά μηνύματα προς όλους

Συντάκτης:

Η κοινωνική έκρηξη των ημερών δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να κατανοηθεί μόνο με τους συμβατικούς και συγκυριακούς όρους της πολιτικής ανάλυσης. Η κυβερνητική κατάρρευση, οι ευθύνες της αστυνομίας, η καταδίκη των βανδαλισμών, η ψυχραιμία της αντιπολίτευσης, η αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια, είναι στοιχεία που εύκολα «διαβάζονται» στα τελευταία γεγονότα. Πιστεύω, όμως, ότι είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να ψάξουμε και να ψαχτούμε στα βαθύτερα νοήματα αυτής της κοινωνικής αναταραχής.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:21

Νομικά και πολιτικά άψογες οι πράξεις Κιλτίδη

Συντάκτης:

Το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμά του καταλογίζει μόνο πολιτικές ευθύνες στον Κώστα Κιλτίδη και δεν τον συμπεριλαμβάνει στα πρόσωπα για τα οποία προτείνει τη σύσταση προανακριτικης επιτροπής.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το πόρισμα της Ν.Δ το οποίο καλύπτει τόσο νομικά όσο και πολιτικά τις πράξεις του Υφυπουργού Κ. Κιλτίδη. Και για το λόγο αυτό άλλωστε ο κ. Κιλτίδης δήλωσε ότι αισθάνθηκε δικαιωμένος με σχετική δήλωση που δημοσιεύσαμε πριν λίγες ημέρες.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:19

Παρουσίαση βιβλίου για τη ζωή στην Κορυφή

Συντάκτης: Eidisis.gr

Πολύ μικρή αποδείχθηκε η φιλόξενη αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου Κορυφής, για να χωρέσει τους φίλους του γεωπόνου Σάββα Ατματζίδη, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του: ΒΑΣΑΝΙ-ΣΜΕΝΗ – ΗΡΩΙΚΗ ΓΕΝΙΑ, Θρύλοι – Μύθοι – Αλήθειες, που διοργάνω-σαν ο δήμος Δοϊράνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορυφής.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:03

Αναβίωση «Bαρβάρας» από Σύλλογο Γυναικών Καμπάνη

Συντάκτης: Eidisis.gr

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα αναβίωσε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Γυναικών Καμπάνη το έθιμο της Βαρβάρας, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Συλλόγου παρουσία πλήθους κόσμου, οι γυναίκες του Συλλόγου υποδέχονταν τους καλεσμένους τους με την παραδοσιακή «Bαρβάρα», που οι ίδιες είχαν παρασκευάσει νωρίτερα.

Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008 13:59

Πρόγραμμα προβολής του Δήμου Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής του Δήμου Πολυκάστρου υλοποίησε η δημοτική αρχή, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα πανελλαδικής προβολής της ιστορίας, του πολιτισμού, της ομορφιάς και των δυνατοτήτων που διαθέτει η πόλη και τα χωριά του Δήμου. Το πρόγραμμα ενεργοποίησε ο δήμαρχος Δημήτρης Σμυδάκης, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Leader, μέσω της Αναπτυξιακής Κιλκίς. Ετσι, με τη δράση αυτή έγιναν, η ιστοσελίδα του Δήμου, ένα πολυσέλιδο έγχρωμο τουριστικό λεύκωμα κι ένα 35λεπτο βίντεο με περιήγηση στην πόλη και στα χωριά του Δήμου, στις όχθες του Αξιού ποταμού, στη συνοριακή γραμμή των Ευζώνων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή για βιομηχανική ανάπτυξη, με την προνομιακή θέση που κατέχει, των οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων που διαθέτει.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 04:04

Δικαιώθηκε ο αγώνας μου Έλαμψε η αλήθεια

Συντάκτης:

Πλήρη ηθική ικανοποίηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Ν.Δ. αισθάνεται και εκφράζει με δήλωσή του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Κιλκίς Κ. Κιλτίδης.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσής του έχει ως εξής: «Αισθάνομαι πλήρη ηθική ικανοποίηση από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της ΝΔ. Η παράταξή μου, διά των μελών που συμμετέχουν σ΄ αυτήν, με ευθυκρισία, με ενάργεια και αντικειμενικότητα, κατενόησε στην ολότητά της την αιτιολόγηση της αποδοχής της υπ΄αριθμόν 161/2008 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κατά την αρμοδιότητά μου, στην εναρμόνιση όρων που επιβάλλεται να βρουν την αντιστοιχία τους στη σύγχρονη Δασική Νομοθεσία.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος το Σάββατο στο Κιλκίς έκανε μια οξυδερκή ανάγνωση της πολυσύνθετης κρίσης (πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής) που πλήττει την χώρα. Μπροστά σε 700 μέλη και φίλους του Κινήματος που γέμισαν την «ΑΡΕΝΑ» περιέγραψε τις συνιστώσες, αλλά και τις επιπτώσεις κάθε μορφής κρίσης, ανέλυσε με όσο πιο  απλό τρόπο του είναι δυνατόν τα σύνθετα φαινόμενα της διεθνούς οικονομικής , αλλά και της πρωτοφανούς κοινωνικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.