Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 11:48:07 μμ

Πολιτική

Η κυβέρνηση της ΝΔ με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού που με προκλητική επιχειρηματολογία έκοψε τα ποσά που αφορούν τις επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα και ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την επιστροφή μόνο στις κύριες συντάξεις που η ίδια ανεβάζει το ποσό στα…1,4 δισ., Ενώ το ΣτΕ εκδίκασε την επιστροφή 3,9 δισ. Ευρώ για 11 μήνες (Ιούλης 2015-Μάης 2016).

Η εφαρμογή του μέτρου της ειδοποίησης δυο ημέρες νωρίτερα είτε της εισόδου είτε της εξόδου ημεδαπών από τους Ευζώνους επίδρασε καταλυτικά στην κίνηση των επισκεπτών των καζίνο και των αγορών στη συνοριακή ζώνη της γειτονικής χώρας.

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Φραγγίδης, προς τους Υπουργούς: Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Ν. Μηταράκη και Υγείας, κ. Β. Κικίλια, με θέμα: «Έντονη κινητικότητα προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της Ειδομένης του Δ. Παιονίας νομού Κιλκίς»:

Αύξηση κρουσμάτων COVID 19 την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου εάν δεν ληφθούν μέτρα, προβλέπει μελέτη διασποράς του κορονοϊού την καλοκαιρινή περίοδο στην Ελλάδα.

Τη μελέτη εκπόνησε  ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, και η ομάδα HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ), σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Προηγμένων Σπουδών στην Παβία και την Πίζα της Ιταλίας.

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 09:17

Προχωρά η σιδηροδρομική σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr
Η διοίκηση του ΟΣΕ, έπειτα από τις κατευθύνσεις που δόθηκαν από τον αρμόδιο Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, δρομολογεί πλέον τη σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Ο Υφυπουργός είχε επισκεφθεί τη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς, μετά από πρόσκληση του Γιώργου Γεωργαντά, όπου διαπίστωσε την αναγκαιότητα του έργου. Πλέον ο ΟΣΕ προχωρά στην προκήρυξη μελέτης, έτσι ώστε να ακολουθήσει σύντομα και η κατασκευή του.

Τοποθέτηση Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή ν. Κιλκίς στην Ολομέλεια της Βουλής, στο ν/σ του Υπ. Υγείας με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας - Ίδρυση και καταστατικό του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.) και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας»:

Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών υγείας αποτελεί δείκτη της ποιότητας του  συστήματος υγείας μιας χώρας, ενώ προσδιορίζει και το είδος του κοινωνικού κράτους που διαθέτει.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων σήμερα, και η κ Ειρήνη Αγαθοπούλου αποτύπωσε στην ομιλία της στην Βουλή, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας, την ζοφερή πραγματικότητα του φαινομένου, αυτή την «σύγχρονη μορφή δουλείας, που απλώνει τα πλοκάμια της σε όλον τον κόσμο, με τον αριθμό των σύγχρονων αυτών σκλάβων να ξεπερνά τα 25εκ., με το 1 στα 4 θύματα να είναι παιδιά και οι 3 στα 4 γυναίκες. Και με έναν απίστευτο τζίρο δισεκατομμυρίων» όπως τόνισε στην ομιλία της.

Νέα μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα 30/7 ο ΕΟΔΥ. Ο «χάρτης» των κρουσμάτων. Πού βρέθηκαν

Στο «κόκκινο» για πολλοστή φορά η Ελλάδα σε σχέση με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοίνωσε, σήμερα 30/7, ο ΕΟΔΥ. Μάλιστα ο αριθμός των 65 νέων κρουσμάτων αποτελεί ρεκόρ Ιουλίου.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (31-7-2020).

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν μαγαζιά στα οποία σημειώνεται συνωστισμός και να απαγορευτούν τα μπιτς πάρτι, αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, μίλησε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου.

Σελίδα 1 από 453