Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:11:45 πμ

Πολιτική

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008 04:24

Στις κάλπες οι Πράσινοι για 32 συνέδρους

Συντάκτης:
 Οι πράσινες κάλπες ανοίγουν ξανά την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για να εκλέξουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ τους αντιπροσώπους- συνέδρους στο 8ο συνέδριο του Κινήματος, στην  τελευταία ίσως ευκαιρία που παρουσιάζεται στο ΠΑΣΟΚ για να ανακάμψει από την συνεχή καθοδική του πορεία. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 9.30 το πρωί της Κυριακής και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 5 μ.μ.. Στις εκλογές θα ισχύσει μονοσταυρία και σε κάθε δημοτική οργάνωση θα υπάρχει ξεχωριστή κάλπη ώστε κάθε οργάνωση να στείλει τους δικούς της συνέδρους.
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 06:14

Το ΠΑΣΟΚ βυθίζεται και η …Χαριλάου το χαβά της

Συντάκτης:
 Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται προ των πυλών, αλλά για το κομματικό ιερατείο της Χαριλάου Τρικούπη μόνο καθήκον αποτελεί η τιθάσευση της βούλησης του λαού του ΠΑΣΟΚ με τρόπο ώστε στο προσεχές συνέδριο να απεικονιστεί με αριθμούς η υπεροπλία του προέδρου Γ. Παπανδρέου.
Το προσυνεδριακό «μαγείρεμα» έφτασε σε τόσο προκλητικά επίπεδα ώστε να διαλύει κάθε αμφιβολία για τις αληθινές προθέσεις της ηγεσίας.
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 05:53

Ενότητα και λίγη γκρίνια στις συνελεύσεις του ΠΑΣΟΚ

Συντάκτης:
 Με τις συνελεύσεις μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς και στο Δροσάτο, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προσυνεδριακού διαλόγου για το 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα γίνει από τις 13 έως 16 Μαρτίου, στην Αθήνα.
Την ερχόμενη Κυριακή 24-2-2008 θα πραγματοποιηθούν ανά δήμο, οι εκλογικές διαδικασίες του κινήματος για την ανάδειξη των υποψήφιων συνέδρων, καθώς και εκλογή από τη νεολαία του γραμματέα της, στο νομό.
Ο βουλευτής Ν. Κιλκίς της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σάββας  Τσιτουρίδης μετέχει σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας και της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που ξεκίνησε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 03:58

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια

Συντάκτης:
 Ήταν μια συνηθισμένη κομματική επίσκεψη, άχρωμη πάντως καθώς το πολιτικό κλίμα δεν είναι και το καλύτερο για τη Ν.Δ. Εξάλλου όταν σε συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της πανίσχυρης στο Κιλκίς Ν.Δ. παρίστανται το πολύ 300 άτομα, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι η επίσκεψη Ζαγορίτη- περί αυτής πρόκειται- θα γραφτεί σε περίοπτη θέση στην πολιτική ιστορία του νομού.
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2008 12:14

Ο Άη Κιλτίδης πέρασε και από το Χέρσο

Συντάκτης:
 Με καθυστέρηση τριών ημερών πέρασε από το Χέρσο ο Άη Βασίλης. Για την κυριολεξία του πράγματος αντί του Άη Βασίλη πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χέρσου το βράδυ της Πέμπτης ο Άη Κιλτίδης, καθώς οι δεσμεύσεις του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη στα αιτήματα του δημάρχου Χρίστου Ανθρακίδη, αλλά και των δημοτικών συμβούλων, εφόσον ικανοποιηθούν αντιστοιχούν σε ένα γενναιόδωρο πέρασμα του Αγίου από το Δήμο Χέρσου.
Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2008 11:07

Νέος γύρος καταθέσεων για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Συντάκτης:
 Νέο γύρο καταθέσεων αναμένεται να ξεκινήσει ο ειδικός ανακριτής για την υπόθεση του γγ του Υπουργείου Πολιτισμού. Στον ανακριτή της υπόθεσης Ζαχόπουλου παραδόθηκε το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ασφάλειας για το επίμαχο DVD που αφορά προσωπικές στιγμές του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και φέρεται να είχε στην κατοχή της η 34χρονη κατηγορούμενη.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 04:28

Κανένα σύστημα δεν αντέχει ένα εκατ. ανασφάλιστους

Συντάκτης:
 Σε σφυροκόπημα των κυβερνητικών θέσεων επί της ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» εξελίχθηκε η ημερίδα του ΣΥΝ στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς το βράδυ της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου. Κύριος ομιλητής ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης, ο οποίος με στέρεα επιχειρήματα κατέδειξε τον ατελέσφορο και συνάμα τον ταξικό χαρακτήρα της προωθούμενης μεταρρύθμισης και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής, όπως εμφανίζεται και στα μεγέθη του υπό έγκριση προϋπολογισμού του 2008.
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007 07:09

Συνεργασία Κιλτίδη με δήμαρχο Δοϊράνης

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης είχε στο γραφείο του συνάντηση με το Δήμαρχο Δοϊράνης κ. Γιώργο Καλπακίδη και συνεργάστηκαν για θέματα της περιοχής του. Ο κ. Κιλτίδης ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι έχει ολοκληρωθεί η φάση της μελέτης εμπλουτισμού της λίμνης Δοϊράνης, που συνέταξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και επίκειται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η παρουσίασή της, ώστε να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προτεινόμενες δράσεις για τον εμπλουτισμό της λίμνης και την προστασία του οικοσυστήματός της.
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007 05:30

Συνάντηση Τσιτουρίδη με κορυφαίους των ΗΠΑ

Συντάκτης:
Ο Βουλευτής και τέως Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, συμμετείχε σε Κοινοβουλευτικό Διατλαντικό Φόρουμ που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Φόρουμ, ο κ. Τσιτουρίδης, σε παρέμβαση που πραγματοποίησε σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, υπογράμμισε :