Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 11:27:23 πμ

Πολιτική

Η γενική συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής Κιλκίς επιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Παύλου Πασσαλίδη ύστερα από μια διαδικασία που περιείχε πολλά και παράδοξα στοιχεία. Κατ’ αρχήν στη συνέλευση των μετόχων το πρωί του Σαββάτου το μοναδικό θέμα ήταν η έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Με 112.500 ευρώ η ΑΝ.ΚΙ είναι η εταιρεία με το χαμηλότερο μετοχικό κεφάλαιο των αναπτυξιακών εταιρειών που λειτουργούν στην Περιφέρεια. Είναι ενδεικτικό ότι οι αντίστοιχες εταιρείες λειτουργούν με κεφάλαια από 170.000 έως και 600.000 ευρώ.
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:38

Ερώτηση Τσιτουρίδη για Τελωνείο Δοϊράνης

Συντάκτης:
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, σχετική με την κατασκευή νέου κτιριακού συγκροτήματος για το Τελωνείο Δοϊράνης, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλετής Κιλκίς της Ν.Δ. και τέως Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης.
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:37

Ερώτηση του ΚΚΕ υπέρ κτηνοτρόφων

Συντάκτης:
Απειλούνται «με χρεοκοπία και ξεκλήρισμα πολλοί κτηνοτρόφοι», αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ, με αφορμή κανονισμό της Ε.Ε που επιβάλλει τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 11:30

Συνεργασία Κ. Κιλτίδη με επιστήμονες των ΗΠΑ

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε συνεργασία με τη Διεπιστημονική Ομάδα των Η.Π.Α. η οποία εξειδικεύεται σε θέματα αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών και για το σκοπό αυτό βρίσκεται στη χώρα μας από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2007.
Τα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας παρουσίασαν στον κ. Υφυπουργό το σχέδιο επέμβασης που συνέταξαν, με περιοχή μελέτης τη λεκάνη απορροής του Κλαδέου ποταμού στο ν. Ηλείας και ανέλυσαν τη μεθοδολογία του.
 Με σκληρή δήλωση απαντά ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης Θεόδωρος Παραστατίδης σε «σημαντικά στελέχη του νομού μας», φωτογραφίζοντας το βουλευτή του κόμματος Γιώργο Φλωρίδη, που «προσπαθούν να διχάσουν την εκλογική βάση με τον κίνδυνο της διάσπασης…»
Στη δήλωσή του ο κ. Παραστατίδης αναφέρει:
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:54

Περιοδεία Κ. Κιλτίδη σε πυρόπληκτες περιοχές

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, επικεφαλής κλιμακίου του Υπουργείου, πραγματοποίησε επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου, όπου επιθεώρησε την πορεία των δασικών αντιπλημμμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Ο κ. Κιλτίδης προήδρευσε στη συνέχεια σε διαδοχικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των Νομαρχών των προαναφερθέντων νομών, Δημάρχων δασικών υπαλλήλων και στελεχών των δασικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:50

Το Αλφάβητο των Μέσων και η Διδασκαλία του

Συντάκτης:
 Κάθε μήνα, από τη θέση που βρίσκομαι, λαμβάνω εκατοντάδες e-mails από πολίτες. Ένα μεγάλο ποσοστό αφορά την ποιότητα των εκπομπών των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Ανάμεσα σ’ αυτές τις επιστολές, τα e-mail, υπάρχουν και καταγγελίες που θα μπορούσαν να απασχολήσουν το ΕΣΡ ή εν πάση περιπτώσει θα μπορούσε να τις εξετάσει, εάν όχι να παρέμβει. Αυτές, όμως, είναι ελάχιστες.
 Όσοι πήγαν στον ΚΗΠΟ του Κιλκίς το απόγευμα του Σαββάτου για να ακούσουν ζητωκραυγές υπέρ του Βενιζέλου διαψεύστηκαν. Είναι μάλιστα εκπληκτικό ότι ο ομιλητής Βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομα του κ. Βενιζέλου στη διάρκειας μιας ώρας ομιλία του!
Εξάλλου ο κ. Φλωρίδης νωρίς φρόντισε να δώσει το πολιτικό στίγμα της εκδήλωσής του, όπου στις δυο αίθουσες του ΚΗΠΟΥ συγκεντρώθηκαν περί τα 400 άτομα. «Η εκλογή νέου αρχηγού δεν είναι πασαρέλα. Να εκλέξουμε έστω όποιον τα λέει καλύτερα. Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε υποχρεωμένοι να συζητήσουμε για τα αίτια της χειρότερης ήττας του ΠΑΣΟΚ στην ιστορία του. Και μέσα από την αναζήτηση και τον καταλογισμό των αιτίων θα φανεί και ποια πρέπει να είναι η πολιτική μας και ποιος ο καταλληλότερος και αξιότερος να την κάνει κτήμα του λαού ώστε να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που θα φέρει στην εξουσία το λαό» εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Με εντολή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη κατανεμήθηκε συμπληρωματική πίστωση ύψους 1.087.900 ευρώ στα Δασαρχεία 34 Νομών της χώρας για την προμήθεια επιβατικών αυτοκινήτων (τύπου jeep) που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες περιπολιών σε δασικές περιοχές, καθώς και για την προμήθεια λοιπού εξοπλισμού σε ότι αφορά τη δασοπροστασία.
 Μέσα στην κατάμεστη από υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου αίθουσα του κέντρου ΠΥΛΗ του Κιλκίς μίλησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτής Θεσσαλονίκης Χ. Καστανίδης, το πρωί της περασμένης Κυριακής, στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση ανοιχτή που οργάνωσε η Επιτροπή Στήριξης Γ. Παπανδρέου ν. Κιλκίς.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Χ. Ανθρακίδης και Γ. Καλπακίδης, οι πρώην βουλευτές Ν. Αφεντουλίδης και Δ. Παπαδόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές Μ. Αμανατίδου, Θ. Παραστατίδης και Σ. Τσιόνκης (ο κ. Κίτης βρίσκονταν στην Αρτα), ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Γ. Φραγγίδης, Θ. Τριανταφυλλίδης και Θ. Τσιραμπίδης, καθώς και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Κ. Διαμαντοπούλου.