Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:44:39 μμ
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 19:14

Παναγιώτης Ψωμιάδης :Ατμομηχανή ανάπτυξης η Κ. Μακεδονία

psomiadhs


«Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί και επιβάλλεται να γίνει ατμομηχανή ανάπτυξης για τη χώρα και τα Βαλκάνια. Χρειάζεται όμως διάθεση και δουλειά. Απαιτείται πολιτική βούληση», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρουσιάζοντας σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12.15 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Porto Palace, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» για τα ψηφοδέλτια όλων των νομών.
«Θέλω όμως πρώτα να απευθυνθώ σε όσους έδειξαν ενδιαφέρον, ήθελαν να είναι υποψήφιοι, έτρεξαν και συμμετέχουν στην μεγάλη μας προσπάθεια για να ανεβάσουμε ψηλά την Κεντρική Μακεδονία. Τους ευχαριστώ, τους ζητώ συγγνώμη, όμως θέλω να ξέρουν ότι ο τόπος μας χρειάζεται όλους. Κανείς δεν δικαιούται να λείπει από τον μεγάλο αγώνα. Η προσπάθεια δεν τελειώνει με μια θέση στο ψηφοδέλτιο», υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης και δήλωσε ότι «η μάχη θα είναι δύσκολη. Όσο μάλιστα κάποιοι αντιλαμβάνονται ότι ενωμένοι προχωράμε με πίστη και σιγουριά, όταν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πολιτικό μας λόγο, θα μας πετάξουν πάλι, όπως το 2002 και το 2006, λάσπη, αδάπανη λάσπη».
Αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο, ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης δήλωσε: «Ποτέ κανείς δεν μίλησε για σίγουρη νίκη. Χαίρομαι για την υποψηφιότητα του κ. Μπόλαρη. Ο κ. Μπόλαρης είναι ένας φίλος. Κάνω έκκληση να τον αφήσουν να κάνει πολιτισμένο αγώνα», τόνισε. Ο κ. Ψωμιάδης δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στις βολές που δέχεται από διάφορες πλευρές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς βλέπω ότι ήδη κυκλοφορούν βρώμικες επιστολές, ενώ κάποιοι θυμήθηκαν δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν καν τελεσιδικήσει για να πλήξουν τον Ψωμιάδη έστω και αν ήξεραν ότι θα δημιουργήσουν τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα όπως έγινε στο θέμα της μεταφοράς μαθητών. Το έργο αυτό όμως το έχουμε ξαναδεί. Οι συκοφαντίες πάντα καταρρέουν, σαν χάρτινος πύργος, την επομένη των εκλογών. Αλήθεια, δεν κουράστηκαν τόσα χρόνια να πετούν λάσπη; Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν πείθουν;».
Ο κ. Ψωμιάδης έκανε ξεχωριστή αναφορά στα τοπικά προβλήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και διευκρίνισε ότι «στα τοπικά θέματα, στα προβλήματα της καθημερινότητας, δεν είμαι με κανένα κόμμα. Είμαι με την αυτοδιοίκηση, είμαι με τους πολίτες, είμαι με τις τοπικές κοινωνίες». «Για το λόγο αυτό όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τόνισα ότι το χρίσμα το πήρα από την κοινωνία και κάλεσα τα κόμματα να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου», είπε, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «για να κερδίσουμε το αύριο, πρέπει να καταργήσουμε σήμερα τις κομματικές γραμμές και τις αγκυλώσεις».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε «στρατιώτης της αυτοδιοίκησης», «χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, με άξιους όμως συνεργάτες». «Όταν οι άλλοι κρύβονται, εγώ μπαίνω μπροστά», είπε ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας για την πολιτική του διαδρομή. «Πριν από 30 χρόνια ξεκίνησα το δικό μου ταξίδι στο χώρο της πολιτικής. Ένα ταξίδι, που πολλές φορές με έφερε σε σύγκρουση με το κατεστημένο, με τζάκια και πολιτικές δυναστείες. Αλάθητος δεν υπήρξα. Είμαι από εκείνους που έχουν το θάρρος να σας κοιτούν στα μάτια. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια έμεινα μακριά από το ψέμα και την υποκρισία. Δεν σέρνομαι και δεν σύρθηκα ποτέ στα πόδια κανενός», κατέληξε.

Γκουντενούδης
Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του νομού τους, οι υπ. Αντιπεριφερειάρχες έκαναν δηλώσεις. Ο Χρήστος Γκουντενούδης, υπ. Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς ευχαρίστησε τον «αυριανό Περιφερειάρχη» γιατί τον επέλεξε σαν συνεργάτη «από τόσα ισάξια στελέχη στο νομό Κιλκίς. Χαίρομαι που είμαι μαζί του γιατί είναι ένας άνθρωπος που ενώνει και δεν διχάζει».

ΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
Βεργίδης Ανδρέας του Κωνσταντίνου. Γεννημένος το 1957. Έγγαμος με ένα παιδί. Αγρότης. Ασχολήθηκε επισταμένα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και με το αγροτο-συνδικαλιστικό κίνημα. Πρώην Κοινοτάρχης Κοινότητας Πλαγιάς, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χέρσου Κιλκίς.
Θωμαϊδης Παύλος του Λάζαρου. Γεννημένος το 1956. Έγγαμος με δυο παιδιά. Υποστράτηγος εν αποστρατεία. Απόφοιτος Σχολής Αξιωματικών ΕΛΑΣ, περιόδου 1980-1983,
Μακρή Γρηγοριάδου Αικατερίνη. Έγγαμη με δύο παιδιά. Απόφοιτος Ιδιωτικής Σχολής Τμήματος Οικονομικών. Είναι ιδιωτική υπάλληλος. Και εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Νομό Κιλκίς.
Ταχτσίδης Νικόλαος του Χρήστου. Γεννημένος το 1967, έγγαμος με δύο παιδιά. Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Τέως Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κιλκίς, τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κιλκίς, υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς και υποψήφιος Βουλευτής Νομού Κιλκίς.
Φράγκος Γεώργιος του Νικολάου. Γεννημένος το 1952. Έγγαμος με δύο παιδιά. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων- Τελωνειακός. Τέως Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πολυκάστρου, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Αντινομάρχης – Πρόεδρος Α' Νομαρχιακής Επιτροπής.