Quantcast
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 10:59:21 μμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 08:34

Που και πως θα ψηφίστε

Ημέρα και ώρα της εκλογής και τυχόν επαναληπτικής εκλογής :
Ημέρα διεξαγωγής της εκλογής για την ανάδειξη του Προέδρου του Κόμματος έχει οριστεί η Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009.
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7:00 έως τις 19:00.


Στην περίπτωση κατά την οποία θα έχουμε επαναληπτική εκλογή, αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, πάλι τις ίδιες ώρες. Από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
Στο εξωτερικό, όπου θα γίνει ψηφοφορία, θα υπάρξει, κατά περίπτωση, ανάλογη προσαρμογή των ωρών, με απόφαση που θα βγει τις επόμενες ημέρες από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ώστε να έχουμε ανάλογη προσαρμογή για τη διαφορά της μιας ώρας που υπάρχει σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, και των δύο ωρών που υπάρχει στη Μ. Βρετανία..
Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία :
- Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος, τα οποία, είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής, είτε εγγράφονται την ημέρα των εκλογών, με την καταχώρισή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Κόμματος, εφόσον είναι όμως εγγεγραμμένα στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους.
- Στην εκλογή συμμετέχουν και Έλληνες στο γένος απόδημοι –ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια- οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος μέχρι τις 4 Οκτωβρίου του 2009. Δηλαδή, μέχρι την ημέρα που έγιναν οι εθνικές εκλογές.
- Κάθε πολίτης που θέλει να επαναβεβαιώσει την εγγραφή του, είτε να εγγραφεί για πρώτη φορά μέλος του Κόμματος, καταβάλλει ως συνδρομή, το ποσό των δύο (2) ευρώ.

Ο τρόπος της ψηφοφορίας :
- Κάθε ψηφοφόρος, προσερχόμενος στο χώρο της ψηφοφορίας για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, παραλαμβάνει (εφόσον δεν έχει μαζί του συμπληρωμένο), το έντυπο της αίτησης, είτε για ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗ, είτε την ΕΓΓΡΑΦΗ του ως ΜΕΛΟΣ του Κόμματος, το οποίο συμπληρώνει και υπογράφει.
_ Στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές μπορούν να βρουν την αίτηση επαναβεβαίωσης ή εγγραφής μέλους:
- Στα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα.
- Στο διαδικτυακό τόπο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ από τον οποίο μπορούν να το εκτυπώσουν.
- Στα εκλογικά τμήματα την ημέρα των εκλογών.
_ Η αίτηση αυτή παραδίδεται, με την ταυτότητα, στο χειριστή της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του εκλογικού τμήματος, ο οποίος, με βάση τα αναγραφόμενα στοιχεία, αναζητεί και διαγράφει το όνομα του ψηφοφόρου από τον εθνικό κατάλογο, δίνοντάς του και τον ειδικό εκλογικό του αριθμό (ο οποίος γράφεται πάνω στην αίτηση, όπως θα το δείτε σε λίγο). Ο ψηφοφόρος καταβάλλει, στη συνέχεια, τη συνδρομή του 2 ευρώ και προχωρεί εκεί όπου βρίσκεται η Εφορευτική Επιτροπή, για ν’ ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
_ Για την αναγνώρισή του ο ψηφοφόρος επιδεικνύει, είτε την ταυτότητα του, είτε (εάν την έχει απωλέσει) σχετική προσωρινή βεβαίωση της οικείας αστυνομικής αρχής, είτε το διαβατήριο (ακόμη και αν αυτό έχει λήξει), είτε την άδεια οδήγησης. Ο Πρόεδρος ή το μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, που έχει αναλάβει τα σχετικά καθήκοντα, καταχωρεί τα στοιχεία του εκλογέα στην κατάσταση ψηφισάντων.
_ Σε κάθε ψηφοφόρο παραδίδεται φάκελος, ο οποίος έχει σφραγισθεί και μονογραφηθεί από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής. Στη συνέχεια του παραδίδονται τα ψηφοδέλτια, (ένα για κάθε έναν υποψήφιο και ένα λευκό). Δεν μπαίνει σταυρός προτίμησης στο όνομα του υποψηφίου για την Προεδρία του Κόμματος. Ακολουθεί η γνωστή διαδικασία : Ο ψηφοφόρος αποσύρεται στο παραβάν, επιλέγει το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας του, το τοποθετεί στο φάκελο, σφραγίζει το φάκελο και το ρίχνει στην κάλπη. Ο ψηφοφόρος αποχωρεί αφού προηγουμένως έχει υπογράψει στην κατάσταση των ψηφισάντων.
_ Είναι αυτονόητο ότι, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, απαγορεύεται η παραμονή στους οικείους χώρους άλλων προσώπων, εκτός των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής –συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωτών τους- του υπευθύνου για την εγγραφή ή την επαναβεβαίωση της εγγραφής των μελών, του προσώπου που είναι επιφορτισμένο για την είσπραξη της συνδρομής και του ή των χειριστών της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.

Γενικές πληροφορίες
Τηλεφωνήστε στο 210 3255255. Όλες τις ημέρες 09.00- 21.00 και μάθε ότι χρειάζεται για την εκλογή Προέδρου της Ν.Δ.

Εκλογικά Κέντρα νομού Κιλκίς
ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1 - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 2

ΓΑΛΛΙΚΟΥ
ΚΑΜΠΑΝΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 2

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ  ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ  - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 2

ΔΟΙΡΑΝΗΣ  ΔΡΟΣΑΤΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΤΙΡΙΟ ΔΗΜΟΥ 1

ΕΥΡΩΠΟΥ ΕΥΡΩΠΟΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2

ΚΙΛΚΙΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΠΕΤΑ 17 - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 4

ΚΡΟΥΣΣΩΝ  ΤΕΡΠΥΛΛΟΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΧΩΡΙΟ ΔΙΠΟΤΑΜΟΣ

ΜΟΥΡΙΩΝ  ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΥΡΙΩΝ - ΑΙΘΟΥΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2

ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ ΕΔΡΑ ΜΙΚΡΟΚΑΜΠΟΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  3

ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ3

ΧΕΡΣΟΥ  ΧΕΡΣΟΥ (ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ) - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 1

Κομπιουτεράδες
με αμοιβή από τη Ν.Δ.
Η Νέα Δημοκρατία προσκαλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν ( με αμοιβή)  τις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του Κόμματος , και να στελεχώσουν τις θέσεις χειριστών Η/Υ και συντονιστών, να αποστείλουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους  στο  site της  Νέας Δημοκρατίας  www. nd.gr .
Περισσότερες πληροφορίες στα Γραφεία της ΝΟΔΕ και στα τηλέφωνα 2341028028 , 25775 και στο κινητό  6972017044.