Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 12:52:59 μμ
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 09:53

Σε κάθε γωνιά του νομού ο Χρ. Γκουντενούδης

gkountenoudis


Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών του ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος  Γκουντενούδης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Γαλλικού την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Θεοδωρίδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Χολίδης.
Ο κ. Γκουντενούδης ενημερώθηκε εκτενέστερα , από τον Δήμαρχο , για τις έτοιμες μελέτες του αποχετευτικού  και του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής , που περιμένουν την υλοποίησή τους καθώς και την δυνατότητα αξιοποίησης του Γαλλικού ποταμού  για την ευρύτερη περιοχή.
Εν συνεχεία , πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Πικρολίμνης , όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Σισμανίδης . Εκεί ενημερώθηκε για σοβαρά θέματα, όπως ο οδικός άξονας Αγιονερίου - Κιλκίς, η δυνατότητα αστικής συγκοινωνίας με την Θεσσαλονίκη, το δίκτυο της  ύδρευσης , τουριστικά θέματα κ.α.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, επισκέφθηκε τη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στη  ΚLEFER του ομίλου ΚLEEMANΝ . Tον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Κουκούντζος, ο Οικονομικός Διευθυντής κ. Χρήστος Πετρίδης και ο Διευθυντής Πωλήσεων κ. Λεωνίδας Τζαβέλας.  Ακολούθησε συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση, τις δυνατότητες στήριξης της ΒΙ.ΠΕ για την αποφυγή συρρίκνωσης καθώς και για την αναγκαιότητα βελτίωσης του οδοστρώματος..

Στις ενώσεις συνεταιρισμών
Μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη,  ο κ. Χρ. Γκουντενούδης  επισκέφθηκε την Ε.Α.Σ. Κιλκίς , όπου με τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Παυλίδη συζήτησαν το μεγάλο θέμα της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων , τα προβλήματα του συστήματος , τα λάθη του παρελθόντος που ταλαιπωρούν ακόμη και σήμερα, την οικονομική στενότητα της ένωσης και κατ επέκταση στην μεγάλη απογοήτευση και αγανάκτηση των αγροτών που στο τέλος είναι οι μόνοι αδικημένοι. Την συζήτηση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων της ένωσης κ Αθανάσιος Μουλλάς.
Την Παρασκευή 22/10 , επισκέφθηκε την Ένωση  Αξιούπολης  όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος κ. Λάζαρος Ελευθεριάδης , ο Γραμματέας Δ.Σ. κ Ησαΐας Ησαιλίδης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Πασιατάς και η Διευθύντρια κ. Αναστασία Παπαδοπούλου. Η συζήτηση άρχισε  με το μείζον θέμα  των καθυστερήσεων των πληρωμών που έχει επηρεάσει αρνητικά όλη την αγοραστική κίνηση του νομού Κιλκίς και επιτείνει την οικονομική κατάσταση των αγροτών. Αναφέρθηκαν  στα  προβλήματα που προκάλεσαν οι κακές καιρικές συνθήκες το τελευταίο διάστημα στις καλλιέργειες της περιοχής , στη δυσκολία προσαρμογής των καλλιεργητών στις νέες μεθόδους και στις ομαδοποιήσεις καθώς και στον κυρίως ρόλο των ενώσεων.

Σε κοινωνικές εκδηλώσεις
Ο κ. Χρήστος Γκουντενούδης , παραβρέθηκε το Σάββατο 23/10 το βράδυ στο χορό που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Κρητών «το Αρκάδι» στο Κιλκίς.   Εν συνεχεία, απόλαυσε  την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  από τον Πολιτιστικό και Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Μανδραϊκό  στην Ν. Σάντα Κιλκίς . Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο υπ. Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.      Παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε  ο Πολιτιστικός Σύλλογος στη Γουμένισσα. Την εκδήλωση τίμησε επίσης,  με την παρουσία του, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Σε Κάρπη και Γουμένισσα
Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου  το απόγευμα , ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού, περιόδευσε στη Κάρπη  του Δήμου Γουμένισσας και επισκέφθηκε την Γουμένισσα στις 7.30μμ  όπου πραγματοποίησε ομιλία. Τίμησαν με την παρουσία τους  ο Δήμαρχος Γουμένισσας κ. Στέλιος Παπαπαναγιώτου, η Πρόεδρος της τοπικής κ. Γεωργία Παλάσκα και  μέλη της τοπικής.
Ο κ. Γκουντενούδης, αναφέρθηκε στην ιστορική Γουμένισσα, στο φυσικό της πλούτο, τη πολιτιστική και ιστορική της παρακαταθήκη , τους δεσμούς που έχει ο ίδιος , από παλιά, με τον κόσμο της Γουμένισσας. Τόνισε , ιδιαίτερα, τις δυνατότητες που έχει ως τόπος να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο και να κρατήσει την αίγλη της  στολίζοντας το Πάικο. Ακολούθησε συζήτηση και απάντησε σε ερωτήσεις που έκαναν οι παραβρισκόμενοι δημότες.

Σε Πολύκαστρο
και Αξιούπολη
Ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος  Γκουντενούδης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Πολυκάστρου την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σμυδάκης.
Ο κ. Χρ. Γκουντενούδης ενημερώθηκε για τα γνωστά προβλήματα του Δήμου Πολυκάστρου. Η ανακατασκευή των δύο αντλιοστασίων (ΤΑΦ) , ο αναβαθμός  του ποταμού Αξιού, η ανακατασκευή του οδικού δικτύου Πολυκάστρου – Κιλκίς , η ανάγκη νέων σχολικών μονάδων  ήταν μερικά από τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο. Ο Χρήστος Γκουντενούδης , διαβεβαίωσε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι στην μετεκλογική του ατζέντα και  θα πρωταγωνιστήσει  στην άμεση διεκδίκησή τους.
Εν συνεχεία, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο  της ΔΕΥΑΠ κ. Χρήστο Χαμουρούδη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιώργο Αποστολίδη , όπου πληροφορήθηκε για τις αλλαγές που θα φέρει το σχέδιο «Καλλικράτης» στην τιμολογιακή πολιτική  σε ένα ενιαίο σύστημα ελέγχου καθώς και η αναγκαιότητα της άμεσης προσαρμογής  στο νέο μοντέλο για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.
Ακολούθως επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αξιούπολης όπου τον υποδέχθηκε η Δήμαρχος κ. Σοφία (Σόνια) Συμεωνίδου και τον ενημέρωσε για τα μεγάλα προβλήματα που μέχρι σήμερα απασχολούν  τον Δήμο. Προβλήματα, όπως η νέα χάραξη οδού ταχείας κυκλοφορίας Γιαννιτσών – Κιλκίς μέσω Αξιούπολης – Πολυκάστρου , η αξιοποίηση του Πάικου από τουριστικής άποψης, η αξιοποίηση στο έπακρο του πολυδάπανου  έργου  της Λίμνης Μεταλλείου. Ο Χρήστος Γκουντενούδης την διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα του Συνδυασμού του «Δύναμη για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» του Παναγιώτη Ψωμιάδη  συμπεριλαμβάνει τα έργα αυτά και της υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί για την διεκδίκησή τους