Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 8:41:01 μμ
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 18:26

Στην πλημμυρισμένη Αρτζάν η κ. Αθανασία Λιάρτση

liartsi


Επιτόπια θεώρηση στις πλημμυρισμένες αγροτικές καλλιέργειες της Αρτζάν πραγματοποίησε σήμερα η υποψήφια Δήμαρχος Παιονίας Αθανασία Λιάρτση – Σταυροπούλου, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β) Πολυκάστρου κ. Χρήστο Αγγελάκη και συνεργάτες της.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Προέδρου του Τ.Ο.Ε.Β από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων έχουν πλημμυρίσει πάνω από 10.000 στρέμματα ιδιαίτερα δυναμικών καλλιεργειών όπως βάμβακος, αραβοσίτου, τεύτλων, σόγιας καθώς και εκτάσεις με μηδική καλλιέργεια.
Κατά την ενημέρωση που έκανε ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β Πολυκάστρου στην κα Λιάρτση - Σταυροπούλου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το αγρόκτημα του Πολυκάστρου στερείται αντιπλημμυρικής προστασίας την οποία μπορούν όμως να εγγυηθούν  τα απαραίτητα αποστραγγιστικά έργα και η επαναλειτουργία των υφισταμένων αντλιοστασίων.
Από την πλευρά της η υποψήφια Δήμαρχος Παιονίας κατέγραψε με προσοχή τις προτάσεις του κ. Αγγελάκη και τόνισε ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση των αγροτικών καλλιεργειών της Αρτζάν είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα  για τη Δημοτική Παράταξη ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ που χρίζει άμεσης αντιμετώπισης.
‘’Είναι αυτονόητο’’είπε ‘’ότι οφείλουμε να δώσουμε τη δέουσα λύση για να μη γίνονται έρμαιο  των κακών καιρικών συνθηκών οι αγρότες της περιοχής μας και   να υφίστανται επιπλέον σοβαρές ζημίες στην παραγωγή τους’’.