Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, 12:48:35 μμ
etpa
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 13:40

Στο 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ ο Χρήστος Χατζημλάδης

Συντάκτης:

Με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών και διπλωματών από την Ελλάδα και την Γερμανία, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων του Επιχειρείν, πρόσφατα (8 Ιουνίου) το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε  ψηφιακά με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK), το 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ, με θέμα «Όραμα Ανάπτυξης - Εμβληματικές Επενδύσεις».

 

Το Φόρουμ αποτέλεσε συνέχεια του περσινού, επιτυχημένου, Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διοργανώθηκε στο Βερολίνο, μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Στόχος της φετινής διοργάνωσης ήταν να δημιουργήσει νέους διαύλους ανάπτυξης επενδυτικών συνεργασιών μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων της Ελλάδος και της Γερμανίας, καθώς και να αναδείξει τις στενές και με σημαντικές προοπτικές περαιτέρω τόνωσης, Ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης είχαν συμπεριληφθεί οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Ψηφιοποίηση – Μετασχηματισμός της Οικονομίας
  • Εμβληματικές Επενδύσεις & success stories
  • H «πράσινη» Ενεργειακή Μετάβαση

Στο πλαίσιο του 5ου Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ διοργανώθηκαν ψηφιακές B2B συναντήσεις, μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών και γερμανικών εταιριών, με την προοπτική σύναψης νέων εμπορικών συνεργασιών.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς στο εν λόγω Φόρουμ, στα πλαίσια της προβολής των επενδυτικών ευκαιριών στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Χρήστο Χατζημλάδη.