Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 3:16:04 μμ
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:38

Στον ελληνισμό της Σουηδίας ο Κώστας Κιλτίδης

 Κοντά στους Έλληνες της Διασποράς της Σουηδίας βρέθηκε  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης κατά την παραμονή του στη Σκανδιναβική χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.  Ο κ. Κιλτίδης συναντήθηκε αρχικά με το Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Παύλο και με τον Έλληνα Πρέσβη της Σουηδίας κ. Ευάγγελο Καρόκη ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τις κοινότητες Ρίνκεμπι, Σόλνα και Σερχόλμεν, και εκτός προγράμματος την κοινότητα της Ουψάλα, στις οποίες ανέπτυξε χρήσιμες επαφές με τους αποδήμους.
Το βράδυ του Σαββάτου παρέστη στη συνεστίαση της κοινότητας Σερχόλμεν και σε θερμό χαιρετισμό του παρότρυνε τους ομογενείς  να προβάλλουν τις διαχρονικές αξίες που διατηρούν κραταιό τον ελληνισμό, με πνεύμα αγάπης, ενότητας και ομόνοιας  και  να αναδείξουν επίσης  τα θέματα που απασχολούν την ομογένεια.
Στη Σόλνα ,την Κυριακή ο Κιλκισιώτης Υφυπουργός είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων της Σουηδίας για θέματα παιδείας και διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. Ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση με το Σύνδεσμο Ελλήνων Εισαγωγέων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα,  κατά την οποία εξετάστηκαν κοινοί τρόποι συνεργασίας για την προβολή και προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.
Στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Σουηδία ο κ. Κιλτίδης συναντήθηκε με τα στελέχη της ΝΟΔΕ ΝΔ στη Στοκχόλμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης κ. Κωνσταντίνος Ευστρατιάδης καθώς και άλλα επτά μέλη της ΝΟΔΕ έχουν Κιλκισιακή καταγωγή.