Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 2:14:56 πμ
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 09:23

Συναντήσεις εργασίας και ουσίας του κ. Χρ. Γκουντενούδη

gkountenoudis

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς,  Χρήστος Γκουντενούδης επισκέφθηκε στο Δημαρχείο της Γουμένισσας τον Δήμαρχο, κ. Στέλιο Παπαπαναγιώτου.Συζητησαν  θέματα που αφορούν την ανάδειξη των πολιτιστικών , θρησκευτικών  εκδηλώσεων της ιστορικής πρωτεύουσας της Παιονίας καθώς και την τουριστική αναβάθμιση μέσα από την διεκδίκηση επιχορηγούμενων προγραμμάτων για τον ορεινό όγκο του Παίκου.

Εν συνεχεία, ο Χρήστος Γκουντενούδης  ενημερώθηκε για τα γνωστά προβλήματα της ύδρευσης στη Γουμένισσα και την ευρύτερη περιοχή, την αναγκαιότητα αναβάθμισης του Νοσοκομείου, και τα υφιστάμενα προβλήματα του οδικού δικτύου. Επισήμανε ότι η νέα χάραξη του δρόμου Γιαννιτσά – Κιλκίς μέσω Γουμένισσας – Αξιούπολης – Πολυκάστρου, περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Συνδυασμού του «Δύναμη για την Κ. Μακεδονίας» και θα δώσει νέα πνοή και τόνωση στη πόλη της Γουμένισσας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.
Ακολούθως , επισκέφθηκε την Γρίβα , την Καστανερή, το Ομαλό και τον Πεντάλοφο και συναντήθηκε με φίλους και δημότες όπου τον περίμεναν καρτερικά στα παραδοσιακά τους στέκια.

Συνάντηση
ενότητας
με τον κ. Παύλο
Πασσλίδη  

Ο κ. Χρήστος Γκουντενούδης την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αναπτυξιακή Κιλκίς (ΑΝ.ΚΙ.) όπου τον υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής της κ. Παύλος Πασσαλίδης.
Συζήτησαν για αναπτυξιακά θέματα, για επενδυτικά προγράμματα καθώς και για το μεγάλο και σημαντικό έργο που συνεχίζει να υλοποιεί για πολλά χρόνια η ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε., μέτοχος της οποίας είναι και η Νομαρχία Κιλκίς.
Αναλυτικά, ο Χρήστος Γκουντενούδης ενημερώθηκε για την συνδρομή της ΑΝ.ΚΙ. στο σχεδιασμό και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων και δράσεων στον νομό του Κιλκίς και επεσήμανε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που μπορεί να αναλάβει η ΑΝ.ΚΙ. στο πλαίσιο στήριξης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης όπου καλείται να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η προγραμματική περίοδος 2007-2013, το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης «Ελλάδα», οι συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων ανταποδοτικού χαρακτήρα προς όφελος του πολίτη, η συμβολή στην στήριξη της οικοδόμησης των Περιφερειών της «Ευρώπης», η ένταξη των Τ.Π.Ε. στην καθημερινή λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, η ενίσχυση της εξωστρέφειας με την ανάληψη διατοπικών και διακρατικών πρωτοβουλιών.
Ο Χρήστος Γκουντενούδης, , διαβεβαίωσε τον κ. Πασσαλίδη ότι η αιρετή Περιφερειακή  Αυτοδιοίκηση  προσβλέπει σε τέτοιους δημιουργικούς συνεργάτες με απώτερο σκοπό την υπηρέτηση της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και την διαρκή βελτίωση της εν βίου ποιότητας.  Εξάλλου, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση διαδέχεται την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με την αξιοποίηση του ήδη υφιστάμενου εποικοδομητικού κυτταρικού ιστού.
Ο  κ. Πασσαλίδης ευχήθηκε στον Χρήστο Γκουντενούδη καλή επιτυχία. Το συμπέρασμα είναι ότι οι δύο άντρες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν αλλά μόνο να ενώσουν για το καλό του τόπου!

Στις εκδηλώσεις
της επετείου

Ανήμερα της εθνικής επετείου  ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης  παραβρέθηκε στην πόλη του Κιλκίς και παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου κ. Εμμανουήλ. Ακολούθως , παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης, την  κατάθεση στεφάνων και την στρατιωτική παρέλαση επί της 21ης Ιουνίου.
Αργότερα παραβρέθηκε σε εκδήλωση των  Ν.Καβαλιωτών που διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νότες» στο Πολύκαστρο