Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 5:00:38 μμ

Πολιτιστικά

Μονή Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο της Γουμένισσας και στις πλαγιές του Πάικου...

Φωταγωγούμε απόψε το Δημαρχείο Κιλκίς με πορτοκαλί χρώμα, το επίσημο χρώμα της διεθνούς ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία Orange The World.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (26-11-2020)

Ένα ταινιάκι 10 λεπτών με τίτλο «Σέλευκος Α’ ο Νικάτωρ. Από την Ευρωπό στην Ελληνιστική Οικουμένη» που φτιάχτηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, προσδοκά να συστήσει στο ευρύ κοινό τον μεγάλο ηγέτη Σέλευκο, στρατηγό του Μέγα Αλεξάνδρου, το «άγνωστο» Κιλκίς και να αποτελέσει την αφετηρία για τη δημιουργία μιας σειράς πολιτιστικών διαδρομών.

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών ορθοδόξων χριστιανών ότι φέτος η Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων, θα τελεστεί σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού, τα οποία θέσπισε η Πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, εξήντα χρόνια μετά την επίσημη καθιέρωσή της, μας υπενθυμίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η θέση της γυναίκας παραμένει ευάλωτη σε έναν σκληρό κόσμο που στραγγίζει τις ελευθερίες της και υπονομεύει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής βία κατά των γυναικών που εντείνει την ανισοτιμία τους και βάζει φραγμό στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Αντιπροσωπεία πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Κιλκίς, αποτελούμενη από τον Μανουσαρίδη Αντώνιο, Γαϊτανίδη Στέφανο και Κεσόγλου Θεόδωρο, επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 το νοσοκομείο Γουμένισσας και εξέφρασε τις ευχαριστίες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, προσφέροντας ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, σημαντική ποσότητα φρούτων για το προσωπικό.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (25-11-2020)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (20-11-2015)

Σελίδα 1 από 440