Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 2:31:50 πμ
etpa
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008 06:34

3ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών

Συντάκτης:
 Έκλεισε την αυλαία του, το περασμένο Σάββατο, το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, που διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Καμπάνη.
Στο Κλειστό Γυμναστήριο του Καμπάνη, οι πρωταγωνιστές της ημέρας, οι μικροί χορευτές από τους 11 Συλλόγους που συμμετείχαν στη διοργάνωση, παρουσίασαν χορούς της Μακεδονίας, της Θράκης και του Πόντου και καταχειροκροτήθηκαν από τους παριστάμενους.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο βουλευτής νομού Κιλκίς, Σάββας Τσιτουρίδης και ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, ενώ ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Κιλτίδης, απέστειλε τηλεγράφημα, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραβρεθεί στο Φεστιβάλ.
Ο Δήμαρχος Γαλλικού στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι το Φεστιβάλ έχει κατορθώσει να καταστεί θεσμός πλέον, χάρις στις κοπιώδεις προσπάθειες των μελών του Συλλόγου, καθώς και ότι συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη και διατήρηση της πλούσιας λαογραφίας μας.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, έλαβε χώρα και τιμητική διάκριση τριών μαθητών του Γυμνασίου Καμπάνη, που έχουν διακριθεί σε διάφορα αθλήματα. Για τα παιδιά και τους αγώνες που καταβάλλουν, μίλησε ο γυμναστής του Γυμνασίου Καμπάνη, κ. Ιωάννης Χρήστογλου. Οι μαθητές-αθλητές που τιμήθηκαν ήταν οι Αλουτζανίδης Χαράλαμπος, Βογιατζής Ιωάννης και Τσολακίδης Δημήτριος.
Να σημειωθεί επίσης, ότι τα παιδικά συγκροτήματα συνόδευε καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ 5μελής ορχήστρα.
Στην εκδήλωση παρόντες ήταν οι βουλευτές και πρώην Υπουργοί, Σάββας Τσιτουρίδης και Γιώργος Φλωρίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλλικού Δ. Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κ. Σβέρκος, ο πρόεδρος της ΔΕΑΓΑ Α. Σαββίδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Πολιτισμού – Αθλητισμού Α. Δημάκη και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Δ. Μαραγκουδάκη, Δ. Γαλάνης, Χ. Ζώτος.
Οι 11 σύλλογοι που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ ήταν οι εξής: Μορφωτικό Πολιτιστικό Καμπάνη, Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδρών, Πολιτιστικός Σύλλογος «Εχέδωρος» Γαλλικού, Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου-Λιαβεργίου «Ο Φίλιππος», Πολιτιστικός Σύλλογος Αδένδρου «Η Πρόοδος», «Αργοναύτες» Κιλκίς, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου Δράμας, Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος», Λαογραφικός Όμιλος «Ορφέας» Πεδινού, Μορφωτικό Σύλλογο Χαλκηδόνας και Πολιτιστικό Μορφωτικό και Αθλητικό Σύλλογο Κλιδίου «Ο Φίλιππος».