Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 6:21:45 μμ
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 04:08

Εκπαιδευτική εκδρομή κι έθιμα της Αποκριάς

5o_dimotiko
Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου τα τμήματα Δ1 και Δ2 του 5ου Δημοτικού σχολείου, μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους, Νατάσα Λαζίδου, Κατερίνα Μπόσκου και Αφροδίτη Ντίνου, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Ανακύκλωσης Χαρτιού ΣΟΝΟΚΟ. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση» και τα παιδιά, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας που τους προμήθευσε η επιχείρηση, ξεναγήθηκαν –χωρισμένα σε μικρές ομάδες- στις εγκαταστάσεις κι ενημερώθηκαν για όλα τα στάδια ανακύκλωσης του χαρτιού, από τον  ίδιο τον ιδιοκτήτη της μονάδας, κ. Γιάννη Τσακιρίδη.
Μετά τη δίωρη σχεδόν παραμονή τους στο εργοστάσιο, αλλά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να λύσουν απορίες σχετικά με την ανακύκλωση και τα όσα έμαθαν, με το ιδιοκτήτη της μονάδας κι έφυγαν κατευχαριστημένα, με κεράσματα και δωράκια.
Το σχολείο νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Τσακιρίδη και τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του για την άψογη φιλοξενία και τη λεπτομερή και διδακτική ξενάγηση.

ΕΘΙΜΑ
ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ
α) Την Τσικνοπέμπτη, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έψησε σουβλάκια για τα παιδιά, ενώ διοργάνωσε και χορό μεταμφιεσμένων στο Κτήμα των Ευχών, στις 25-2-2011. Και οι δυο εκδηλώσεις είχαν καθολική σχεδόν συμμετοχή και στέφθηκαν με επιτυχία.
β) Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, η Ε1 με τον δάσκαλό της Μιχάλη Μηλιόγλου τήρησε το έθιμο της λαγάνας και του χαλβά, καθώς συζήτησαν γενικότερα για τα έθιμα της Αποκριάς στην περιοχή μας.
γ) Την ίδια μέρα, οι Δ1 και Δ2, οργάνωσαν μια μικρή εκδήλωση με μηνύματα για την ανακύκλωση, τα οποία παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου με μουσικοχορευτικό θεατρικό δρώμενο. Τα παιδιά έφτιαξαν στολές με σακούλες σκουπιδιών κι άλλα υλικά ανακύκλωσης και διασκέδασαν τους μικρούς θεατές με τα χιουμοριστικά κι όλο μηνύματα σκετσάκια τους.