Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 2:19:27 πμ
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 15:35

Κυριακή στο Δροσάτο

 Στην πλατεία του Δροσάτου και στα χωριά του δήμου Δοϊράνης βρέθηκαν οι συντελεστές της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό» της ΕΤ3, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα γυρίσματα και ρεπορτάζ, που θα προβληθούν από την εκπομπή την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στις 3 το μεσημέρι. Τα γυρίσματα έγιναν στο κεντρικό πάρκο του Δροσάτου, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, σ’ ένα διάλλειμα της κακοκαιρίας, με το δήμο Δοϊράνης και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους να σηκώνουν με επιτυχία το βάρος της διοργάνωσης.
Τις δυο προηγούμενες ημέρες οι συντελεστές της εκπομπής πραγματοποίησαν ρεπορτάζ στη λίμνη και στους οικισμούς του δήμου, καταγράφοντας τις ομορφιές της περιοχής, τους ανθρώπους της, επαγγέλματα που χάνονται, τη δουλειά των συλλόγων κ.λπ.
Στα γυρίσματα που έγιναν στο πάρκο του Δροσάτου συμμετείχαν οι σύλλογοι, με δεκάδες γυναίκες που μαγείρεψαν παραδοσιακά φαγητά, τα χορευτικά του συλλόγου Δροσάτου, των «Αργοναυτών» και του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, τοπικοί καλλιτέχνες-δημιουργοί, παραγωγοί, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες.
Την ευθύνη των γυρισμάτων είχαν η παρουσιάστρια Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, ο αρχισυντάκτης Γρηγόρης Γκίνος, η δημοσιογράφος Μαρία Ζαφειρίου, ο σκηνοθέτης Σήφης Νανάκης, ο παραγωγός Θέμης Μαυροπεραστής, ενώ τη γραμματειακή υποστήριξη είχε η Δήμητρα Στεφανίδου, που κατάγεται από το Δροσάτο και συνέβαλε τα μέγιστα για να βρεθεί η εκπομπή στο Δροσάτο.